Μία υπόθεση που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία της δυτικής Φθιώτιδας πριν από αρκετά χρόνια, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με την εκδίκαση της διαμάχης μεταξύ των πρωταγωνιστών της.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, πρόκειται για την υπόθεση γυναίκας σε χωριό της δυτικής Φθιώτιδας που βρέθηκε να έχει παντρευτεί άνδρα που είχε πεθάνει πριν από 30 χρόνια. Κατηγορούμενος βρέθηκε ξανά ο τότε ιερέας του χωριού που σύμφωνα με το Δικαστήριο ήταν ο συντάκτης του πιστοποιητικού γάμου της γυναίκας με τον πεθαμένο. Ο συγκεκριμένος δεν είναι πια ιερέας καθώς καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας και δεν ανετράπη ούτε η αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο ιερέας φέρεται τον Ιανουάριο του 2008 να εξέδωσε κατόπιν αιτήματος του αδελφού της γυναίκας πιστοποιητικό ότι είχε τελέσει νόμιμο γάμο στις 10 Μαρτίου του 1978 με ήδη θανόντα. Η δικαιολογία του αιτούντος που ενεργούσε ως πληρεξούσιος της αδελφής του, ήταν ότι εκ παραδρομής ο γάμος δεν είχε δηλωθεί και δεν μπορούσαν να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα. Αργότερα όμως ο ιερέας είχε στείλει έγγραφο προς το Ληξίαρχο Σπερχειάδας, ότι το χαρτί που κατέθεσε εκεί ο αδελφός της γυναίκας ήταν πλαστό με αποτέλεσμα να δικαστεί και για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης από τον αδελφό.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας που εκδίκασε την τελευταία υπόθεση δεν δέχτηκε ούτε εκείνο τους ισχυρισμούς του πρώην ιερέα, ότι δεν συνέταξε δηλαδή εκείνος το επίμαχο χαρτί και τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).