Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Λιβύη 2.000 Σύροι μαχητές που στηρίζονται από την Τουρκία

Στη Λιβύη 2.000 Σύροι μαχητές που στηρίζονται από την Τουρκία

Περίπου  2.000 ανεβάζει Σύροι μαχητές έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη και ανήκουν στον Συριακό Εθνικό Στρατό  που χρηματοδοτείται από την Τουρκία αποκαλύπτει ο Guardian.

Περίπου  2.000 Σύροι μαχητές έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη και ανήκουν στον Συριακό Εθνικό Στρατό  που χρηματοδοτείται από την Τουρκία αποκαλύπτει ο Guardian.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας που επικαλείται πηγές σε Λιβύη, Τουρκία και Συρία, αναφέρουν ότι στις 24 Δεκεμβρίου έφυγαν από τη Συρία 300 μαχητές τους οποίους ακολούθησαν πέντε ημέρες αργότερα, 350 άνδρες.

Οι 650 αυτοί μαχητές έφτασαν με αεροπλάνο στην Τρίπολη και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε προκεχωρημένες θέσεις στα ανατολικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές άλλοι 1.350 Σύροι μαχητές πέρασαν στην Τουρκία στις 5 Ιανουαρίου με κάποιους εξ αυτών να βρίσκονται ήδη στη Λιβύη και άλλους να εκπαιδεύονται ακόμα σε κέντρα στη νότια Τουρκία ενώ προς Λιβύη ταξιδεύουν και άνδρες της Islamist Sham Legion. Σημειώνεται ότι στις 5 Ιανουαρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη για να στηρίξουν τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Το δημοσίευμα σημειώνει επικαλούμενο πηγές του Συριακού Εθνικού Στρατού ότι οι μαχητές αυτοί έχουν υπογράψει εξάμηνα συμβόλαια με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του Φαγιέζ αλ Σάρατζ για 2.000 ευρώ το μήνα, «μισθός» αυξημένος κατά πολύ σε σχέση με τα 90 δολάρια που βγάζουν από τις μάχες στη Συρία.

Η ίδια πηγή λέει ότι οι μισθοφόροι αυτοί έχουν λάβει την υπόσχεση ότι θα τους απονεμηθεί η τουρκική υπηκοότητα, «ένα καρότο που χρησιμοποιεί η Άγκυρα ως δέλεαρ για να εντάξει μαχητές στο μισθολόγιο για αρκετά χρόνια».

Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Guardian, καλύπτει και τα ιατρικά έξοδα των τραυματιών ενώ έχει αναλάβει την ευθύνη και για τον επαναπατρισμό των σορών των νεκρών στη Συρία.

Ο Guardian υποστηρίζει τέλος ότι ήδη τέσσερις εξ αυτών των μισθοφόρων έχουν χάσει τη ζωή τους αν και οι μονάδες στις οποίες ανήκουν επιμένουν ότι οι τέσσερις σκοτώθηκαν σε μάχη κατά κουρδικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024