Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαμόγελα στην ΕΕ για την εκεχειρία στη Λιβύη - «Τέλος σε εξωτερικές παρεμβάσεις» ζητά η Ιταλία

Χαμόγελα στην ΕΕ για την εκεχειρία στη Λιβύη – «Τέλος σε εξωτερικές παρεμβάσεις» ζητά η Ιταλία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλωσόρισε την εκεχειρία στη Λιβύη που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της Τουρκίας και της Ρωσίας, ωστόσο προειδοποίησε ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να ηγηθούν της διαδικασίας για την ανοικοδόμηση της χώρας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλωσόρισε την εκεχειρία στη Λιβύη που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της Τουρκίας και της Ρωσίας, ωστόσο προειδοποίησε ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να ηγηθούν της διαδικασίας για την ανοικοδόμηση της χώρας.

«Μια εκεχειρία, ναι είναι το πρώτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια διαδικασία για τη σταθεροποίηση, την ανοικοδόμηση και μια κυβέρνηση ενότητας. Υπάρχει ένας μακρύς δρόμος μπροστά μας. Αυτή πρέπει να είναι μια διαδικασία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ» δήλωσε στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

«Αυτό είναι εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία» πρόσθεσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Πρέπει να σταματήσει κάθε εξωτερική παρέμβαση στην Λιβύη»

Νωρίτερα, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, συναντήθηκε στην Τυνησία με τον πρόεδρο της χώρας Καΐς Σάγιεντ, με τον οποίο συζήτησε, κατά κύριο λόγο, τις εξελίξεις στην Λιβύη.

«Θεωρούμε σημαντικό να πάρουν μέρος η Τυνησία και οι γειτονικές της χώρες στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Δεν μπορεί να υπάρξει μια ουσιαστική και μόνιμη λύση χωρίς την συμμετοχή των γειτονικών χωρών της Λιβύης, όπως είναι επίσης η Αλγερία και το Μαρόκο. Πρέπει να εργασθούμε όλοι μαζί υπέρ μιας νέας προσέγγισης, η οποία να φέρει όλους στο τραπέζι του διαλόγου», τόνισε ο Ντι Μάιο.

«Πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγεται «μέσω πληρεξουσίων». Πρέπει να σταματήσουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση. Πρέπει να σταματήσει επίσης η πώληση όπλων και να υπερισχύσει η διπλωματική οδός», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Παράλληλα, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, ο Ντι Μάιο είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την οποία τονίσθηκε η βούληση για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης και την ανάπτυξη τριμερούς συνεργασίας Ιταλίας, Τουρκίας και Ρωσίας.

Οι δυο υπουργοί Εξωτερικών, τέλος, συμφώνησαν στην ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση της Διάσκεψης του Βερολίνου και για να μην αποδειχθεί πρόσκαιρη η κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024