Ως μεγάλο κεφάλαιο χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ έθεσε τις ελληνικές θέσεις και δεν υπήρξε αντίλογος αλλά κατανόηση.

«Ο πρωθυπουργός εξέθεσε στην αμερικανική πλευρά τις ελληνικές θέσεις και όχι μόνο δεν υπήρξε αντίλογος αλλά υπήρξε και κατανόηση. Υπάρχει ένας διαρκής ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την υπερδύναμη. Αυτό για την Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία με τις παρούσες παραμέτρους, με τις παρούσες συνθήκες, με την κρίση την οποία βιώνουμε στην περιοχή είναι απίστευτα μεγάλο κεφάλαιο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Για την Ελλάδα διαχρονικά όχι μόνο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει τεράστια σημασία οι ΗΠΑ να βλέπουν την πραγματικότητα με τον ίδιο τρόπο που την βλέπει και η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία. Να υπάρχουν κατανοήσεις», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ανακωχή που αποδέχθηκε  ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βεγγάζης Χάφταρ ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «πιέσθηκε και ο Σάρατζ», ενώ επανέλαβε για τα μνημόνια Σάρατζ – Τουρκίας ότι για την ελληνική εξωτερική πολιτική τα μνημόνια είναι άκυρα και ανύπαρκτα .

Για το ενδεχόμενο προσφυγής Ελλάδας – Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «βρισκόμαστε πάρα πολύ μακριά για τη Χάγη» και ότι η μοναδική  διαφορά που αναγνωρίζουμε ότι έχουμε είναι η υφαλοκρηπίδα και ενδεχομένως η ΑΟΖ που συναρτάται με αυτήν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο