Νέες εικόνες, αυτή τη φορά από drone, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ μετά τη διπλή επιχείρηση στο Κουκάκι. Σε αυτά διακρίνεται καρέ – καρέ από ψηλά τι συνέβαινε στα δύο κτίρια τη στιγμή που έγινε η ανακατάληψη από τους αντιεξουσιαστές.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την προσπάθεια εισβολής στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Περίπου μια ώρα μετά, απομάκρυναν τα άτομα που είχαν μπει στο κτίριο, προχωρώντας συνολικά σε πέντε συλλήψεις.

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την Αστυνομία ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα.

Μάλιστα, κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να εισέλθουν στο εσωτερικό των δύο κτιρίων, τραυματίστηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους καταληψίες.

Την Κυριακή η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό από την επέμβαση στα κτίρια.

Δείτε βίντεο από drome κατά την αστυνομική επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου:

Δείτε βίντεο από drome κατά την αστυνομική επιχείρηση στην οδό Ματρόζου:

Τα βίντεο της ΕΛ.ΑΣ από την επέμβαση στα δύο κτίρια

Αντιδράσεις από τους γείτονες

Στο μεταξύ, έντονες ήταν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων οι αντιδράσεις των γειτόνων, οι οποίοι με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της αστυνομοκρατίας, αλλά και αυστηρές συστάσεις προς τους αστυνομικούς, διεκδικούν την ηρεμία τους και τη γαλήνη τους και τελικά μια ζωή που θα απασχολούνται με τα σοβαρά και ουσιαστικά ζητήματα και όχι με τις βεντέτες αντιεξουσιαστών και αστυνομίας.

Μάλιστα, μόλις έγινε γνωστή η είδηση επανακαταλήψεων των κτιρίων, οι αντιεξουσιαστές απηύθυναν κάλεσμα για στήριξη. Μόλις βρέθηκαν στο σημείο δέχτηκαν χημικά από τους άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι έπειτα τους κυνήγησαν στα γύρω στενά.

Στη δημοσιότητα βγήκαν καταγγελίες για χρήση υπέρμετρης -για άλλη μια φορά – βίας και «πολύ κόσμο που χτυπήθηκε και τραυματίστηκε» και πνίγουν την περιοχή στα χημικά. Απόδειξη, άλλωστε, της έντασης που δημιουργήθηκε και οι τραυματισμένοι αστυνομικοί.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας