Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βόμβα» της Washington Post: Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δολοφονήσουν και άλλον ιρανό αξιωματούχο

«Βόμβα» της Washington Post: Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δολοφονήσουν και άλλον ιρανό αξιωματούχο

Σε μια αποκάλυψη που, εφόσον ευσταθεί, αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων προχώρησε την Παρασκευή η Washington Post

Σε μια αποκάλυψη που, εφόσον ευσταθεί, αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων προχώρησε την Παρασκευή η Washington Post. 

Συγκεκριμένα, με σημερινό της δημοσίευμα η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει πως την ημέρα που οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την επίθεση στον στρατηγό Σουλεϊμανί, ήταν σε εξέλιξη μια παράλληλα επιχείρηση με σκοπό τη δολοφονία ενός ακόμα ιρανού αξιωματούχου, αυτή την φορά στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους η Washington Post σημειώνει πως ο στόχος ήταν ένας χρηματοδότης και κεντρικός διοικητής της ομάδας Quds που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Υεμένης.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, αυτή η επιχείρηση δεν έφερε το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα και δεν πέτυχε την εξουδετέρωση του ανώτερου ιρανού αξιωματούχου.

Πολλά ερωτήματα…

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η αποτυχημένη αυτή επιχείρηση των ΗΠΑ στην Υεμένη, φέρνει στο φως πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί δόθηκε για να προλάβουν κάποιο χτύπημα, όπως ειπώθηκε επίσημα από τον Αμερικανό πρόεδρο ή αποτελούσε μέρος ενός σχεδίου για να εξουδετερωθούν ανώτατα μέλη της ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης.

Ακόμη, οι αξιωματούχοι σημείωσαν πως η επιχείρηση στην Υεμένη παραμένει απόρρητη και δεν έχουν πει τίποτε παραπάνω, παρά μόνο πως η επιχείρηση ήταν αποτυχημένη.

«Αν τον είχαμε σκοτώσει, θα το είχαμε αναφέρει το ίδιο βράδυ» καταλήγει ο αμερικανικός αξιωματούχος.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024