Μία αρθρογράφος του περιοδικού Elle είναι ενδεχόμενο να προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης κατηγορώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για δυσφήμηση, καθώς ο ίδιος αρνείται ότι την βίασε πριν από 24 χρόνια, σε ένα πολυκατάστημα στο Μανχάταν.

Με την απόφαση που εξέδωσε μέσα στην εβδομάδα, η δικαστής του ανώτερου πολιτειακού δικαστηρίου στο Μανχάταν αποφάνθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέτυχε να αποδείξει ότι η ίδια δεν είχε την δικαιοδοσία να ακούσει τους ισχυρισμούς της ενάγουσας Ε. Τζιν Κάρολ ή να παρεμποδίσει προσωρινά τις προσπάθειες της Κάρολ για την συγκέντρωση αποδείξεων.

“Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του ισχυρίζεται την έλλειψη προσωπικής δικαιοδοσίας [για την δικαστή] δεν υπήρξε ούτε μία ανάρτηση στο Twitter, πολύ δε περισσότερο μία προσωπική ένορκη κατάθεση για την υποστήριξη του ισχυρισμού του,” έγραψε χαρακτηριστικά στην απόφασή της, η δικαστής.

Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικανού προέδρου δεν σχολίασαν άμεσα την εξέλιξη αυτή.

Δυσφημιστικά σχόλια

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ προχώρησε σε δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της Κάρολ σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια από την Ουάσινγκτον, όπου και διαμένει από την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ το 2017 και έτσι δεν μπορεί να του υποβληθεί μήνυση στη Νέα Υόρκη.

Η Ρομπέρτα Κάπλαν, δικηγόρος της Κάρολ ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της: “Αναμένουμε να προχωρήσουμε στην υπόθεση αυτή, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Τραμπ είπε ψέματα δηλώνοντας ότι δεν βίασε την πελάτισσά μας και ότι ούτε την έχει συναντήσει.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας