Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ : Απάτη η ανάπτυξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ : Απάτη η ανάπτυξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πυρ ομαδόν εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την οικονομία. Οι ρυθμοί ανάπτυξης, η βιομηχανική παραγωγή, η ανεργία και οι θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις και το κοινωνικό μέρισμα βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής της κυβερνητικής πολιτικής από την Κουμουνδούρου

Πυρ ομαδόν εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την οικονομία. Οι ρυθμοί ανάπτυξης, η βιομηχανική παραγωγή, η ανεργία και οι θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις και το κοινωνικό μέρισμα βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής της κυβερνητικής πολιτικής από τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

«Τα αρνητικά ρεκόρ της ΝΔ στην απασχόληση συνεχίζονται», δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν ο χειρότερος της τελευταίας εξαετίας με απώλεια 3.700 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ»«. Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει, επίσης, ότι «το 2019 έκλεισε με 13.500 λιγότερες νέες θέσεις εργασίας σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι ελαστικές μορφές εργασίας αυξήθηκαν».

Οδοστρωτήρας

«Ο οδοστρωτήρας συνεχίζει το έργο του», υπογραμμίζει η πρώην υπουργός Εργασίας,

«Η προσδοκία για 4% ανάπτυξη καθίσταται μία ακόμα απάτη του κ. Μητσοτάκη», αναφέρουν με κοινή δήλωση τους ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας.

Ειδικότερα, επισημαίνουν πως «η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 8,1% τον Νοέμβριο αποτελεί την πιο πρόσφατη αρνητική οικονομική εξέλιξη και μάλιστα τη χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2012». Προσθέτουν δε, ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε από τον Ιούλιο και μετά» καθώς και ότι «η προσδοκία για 4% ανάπτυξη καθίσταται μία ακόμα απάτη του κ. Μητσοτάκη».

Σημειώνουν ακόμη, ότι «η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για στήριξη της εγχώριας ζήτησης και παραγωγής» και «στήριξη κλάδων με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην οικονομία και όχι ημετέρων».

Κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, με αιχμή τις επενδύσεις και το κοινωνικό μέρισμα, ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι και «πετσόκοψε» τις δημόσιες επενδύσεις και «εξαφάνισε» το κοινωνικό μέρισμα.

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Τσίπρας στιςΠέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

«Ακατόρθωτο»

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι ενώ «επί 4 χρόνια, ως αντιπολίτευση, η ΝΔ επαναλάμβανε μονότονα «κόβουν δημόσιες επενδύσεις για να έχουν υπερπλεονάσματα και να μοιράζουν επιδόματα», μέσα σε έξι μήνες όμως, η ΝΔ, ως κυβέρνηση πέτυχε το… ακατόρθωτο». Δηλαδή, συνεχίζει ο κ. Δραγασάκης, «από τη μία «πετσόκοψε» τις δημόσιες επενδύσεις, αφού επί των ημερών της καταγράφηκε χαμηλό 20ετίας, με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να περικόπτεται κατά 1,1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η ΝΔ στο τέλος του 2019 παρέδωσε συνολικά 750 εκατομμύρια ευρώ λιγότερες δαπάνες σε σχέση με το 2018, καθώς το 2ο εξάμηνο του 2019 αντιστράφηκε πλήρως η πολύ καλή πορεία του 1ου εξαμήνου». «Από την άλλη, «εξαφάνισε» το κοινωνικό μέρισμα και αντί για 1 δισ. ευρώ που δόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018, φέτος «απέμεινε» μόνο κάτι περισσότερο από 200 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύοντας ότι όσα καταλόγιζε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθαρή προπαγάνδα», προσθέτει.

Ο κ. Δραγασάκης σχολιάζει πως «γι’ άλλη μια φορά και σ’ ένα ακόμη θέμα η ΝΔ είναι πλήρως εκτεθειμένη για τα συστηματικά ψέματα και την παραπληροφόρηση τόσων χρόνων».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «οι μεγάλοι χαμένοι» είναι η ανάπτυξη, «που στερείται απαραίτητων δημόσιων επενδύσεων», οι περιφέρειες και οι δήμοι, «που χάνουν πάνω από 850 εκατομμύρια ευρώ με τον μηδενισμό ουσιαστικά του «Φιλόδημος ΙΙ» και τη μείωση πόρων προς τα Περιφερειακά Ταμεία». «Μεγάλοι χαμένοι είναι και τα εκατομμύρια αδύναμα νοικοκυριά που φέτος δεν είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το στήριγμα του κοινωνικού μερίσματος και «η αγορά, ιδίως δε οι μικρομεσαίοι έμποροι, που είδαν φέτος πτώση του εορταστικού τζίρου γιατί έλειψαν από τα λαϊκά στρώματα οι πρόσθετοι πόροι για κατανάλωση», επισημαίνει ο κ. Δραγασάκης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024