Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο της παραίτησης του Χάρι και της Μέγκαν

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Χάρι και της Μέγκαν

Πώς αντέδρασε το Μπάκιγχαμ στην απόφασή τους!

Δύο ημέρες αφού επέστρεψαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων στον Καναδά  ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, ανακοίνωσαν μέσω Instagram ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους αξιώματα και θα εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

«Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και όσους οργανισμούς βρίσκονται υπό την στήριξή μας», αναφέρουν ο Χάρι και η Μέγκαν στην σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν πως η γεωγραφική ισορροπία ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα τους επιτρέψει «να μεγαλώσουν τον γιο τους με σεβασμό στη βασιλική παράδοση, μέσα στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά τους τη δυνατότητα να εστιάσουν στο επόμενο κεφάλαιο, που συμπεριλαμβάνει και την έναρξη μιας νέας φιλανθρωπικής οργάνωσης».

«Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες του συναρπαστικού επόμενου βήματος εν ευθέτω χρόνω, όπως συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Μέχρι τότε, παρακαλούμε δεχτείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή σας υποστήριξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Η παραπάνω ανακοίνωση δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη για τον βρετανικό Τύπο αφού μερικές ώρες πριν την δημοσίευσή της φίλοι του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ είχαν υποστηρίξει πως το ζευγάρι σκέφτεται να μετακομίσει στον Καναδά, όπου είχε περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων σε πολυτελή βίλα αξίας 10 εκατ. λιρών μαζί με τον 8 μηνών γιο του, Άρτσι και την μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Ντόρια Ράγκλαντ.

Η αντίδραση του Μπάκιγχαμ

Αντέδρασε η βρετανική βασιλική οικογένεια στην ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν τονίζοντας ότι «κατανοεί» τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι «περίπλοκη» και θα πάρει «χρόνο».

«Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η απόφαση τους, αν και μη αναμενόμενη, έρχεται σε συνέχεια της ρήξης τους με το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Όπως αποκάλυψε η Daily Mail, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι, όντως δεν ενημέρωσαν την οικογένειά τους για την απόφαση, με την βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, να μαθαίνουν για την απόφασή τους από την τηλεόραση.

Τα Βρετανικά ΜΜΕ, αποκαλούμενα πηγή εντός του Παλατιού, ανέφεραν πως η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πολύ απογοητευμένη από την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι.

Δύσκολη χρονιά το 2019 για την βασιλική οικογένεια

Τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησαν οι φήμες για ψυχρότητα στις σχέσεις Ουίλιαμ και Χάρι, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ μετακόμισαν από το παλάτι του Κένσιγκτον στο Ουίνσδορ, ενώ ήδη είχαν αρχίσει και οι φήμες για προβληματική σχέση με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, που αποδείχθηκαν πως είχαν βάση, καθώς ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει «απομακρυνθεί» από τον αδερφό του.

Μάλιστα, ο Χάρι αποφάσισε να μην είναι μέλος σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του αδερφού του και της Κέιτ Μίντλετον, με την Μέγκαν Μαρκλ να δέχεται τα «πυρά» για την απόφαση αυτή

Τον Οκτώβριο η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε σε συνέντευξή της πως δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με τα καθήκοντά της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας,

Η απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ «να σπάσουν την παράδοση» και να μην περάσουν τις γιορτές με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια ήταν, όπως φαίνεται, ο προάγγελος της παραίτησής τους από τα βασιλικά τους καθήκοντα και της απόφασης να ζήσουν μακριά από το παλάτι.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024