Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος : Φυλακίστηκε 72χρονος μετά από 35 χρόνια για κακοποίηση ανήλικης

Κύπρος : Φυλακίστηκε 72χρονος μετά από 35 χρόνια για κακοποίηση ανήλικης

Στη φυλακή οδηγήθηκε 72χρνος ο οποίος 35 χρόνια μετά βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Στις Κεντρικές Φυλακές οδηγήθηκε ο 72χρνος ο οποίος 35 χρόνια μετά βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Ενοχος σε επτά αδικήματα

Ο 72χρονος κρίθηκε ένοχος σε επτά αδικήματα που αφορούσαν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και δη συγγενικού του προσώπου, στα οποία αρνήθηκε την ενοχή του.

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν το 1985 στην επαρχία Πάφου και η μαρτυρία του θύματος που παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου κρίθηκε αξιόπιστη με αποτέλεσμα την άμεση φυλάκιση του 72χρονου χωρίς αναστολή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο 72χρονος προέβαλε τους δικούς του ισχυρισμούς οι οποίοι δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Η απόφαση αποτελεί σημαντικό σταθμό στα δικαστικά χρονικά διότι δίνει την ευκαιρία και σε άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να καταγγείλουν τέτοιας φύσεως υποθέσεις έστω και εάν έχουν παρέλθει χρόνια από τη διάπραξή τους.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου το θύμα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δικαίωση του στα όσα υπέστη 35 χρόνια πριν.

Η συγκινητική ανάρτηση

Αυτούσια η ανάρτηση της Ράνιας Ευριπίδου:

«Πρέπει να σας ανακοινώσω την απόφαση της ποινής του θύτη που βγήκε σήμερα 08.01.20 και για να σας παρακαλέσω ζητώντας την κατανόηση σας να καταλάβετε πως το 1985 το να ασελγείς σε ένα παιδί ήταν πλημμέλημα και δεν τιμωρείτο με φυλάκιση.

Και όμως ο έντιμος με εν συναίσθηση Δικαστής το αγνόησε έδωσε το πιο κατάλληλο μήνυμα σε αυτούς τους θύτες πως ποτέ δεν είναι αργά ένα θύμα σας να σας πάρει στην Δικαιοσύνη έστω κι αν πέρασαν δεκαετίες…!

Η δικαίωση μου ο φόβος σας!
Οδηγήθηκε ήδη στις Κεντρικές Φυλακές για ένα χρόνο!
Πάμε να αλλάξουμε νομοθεσίες!

Ο σκοπός μου δεν ήταν η εκδίκηση αλλά η λύτρωση μου!! Δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ αν και το θέλω πολύ γιατί απουσιάζω στο εξωτερικό για εκπαίδευση κ δε μπορώ να απαντώ σε μηνύματα!!

Σημασία έχει ότι αυτό τα λέει όλα σπάσαμε το κατεστημένο της Κύπρου δεν ξανά γίνε κάτι τέτοιο και είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη κ αυτό είναι αρκετό!!

Προχωρώ δικαιωμένη πλέον την ζωή μου και σας ευχαριστώ πολύ για την τόση αγάπη που μου δείχνετε και ανταποδίδω μέσα απ’ την ψυχή μου!! Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα και ας την πάλεψα μόνη μου…

Πίστεψα εγώ σε μένα
Αυτό να κάνετε να πιστεύετε σε σας μόνο».

Πηγή: philenews

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024