Ιδαίτερα ενθαρρυντικά χαρακτηρίζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα αποτελέσματα από τους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου την πρώτη εβδομάδα του 2020 «παρά τη «χαλαρή» διάθεση των ημερών αυτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια ελέγχθηκαν 101 καταστήματα χωρίς να καταγραφεί κάποια παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων.

Συμφωνα με την ανακοίνωση «χαρακτηριστικά σημειώνονται οι περιπτώσεις της Ελασσόνας, όπου στα 15 καταστήματα που ελέγχθηκαν δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση σε καταστηματάρχη, ούτε πολίτης που να κάπνιζε σε χώρο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου.

Επιπλέον στην Τρίπολη, δεν βρέθηκε κανένας που να κάπνιζε σε μη επιτρεπόμενο χώρο.

Σεβασμός στον αντικαπνιστικό νόμο ακόμα και στους μείον 5 βαθμούς

Η  Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στον εβδομαδιαίο απολογισμό της,  επισημαίνει ότι ούτε το κρύο δεν έκανε τους πολίτες να παραβούν τον νόμο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Άνω Χώρα Ναυπάκτου όπου παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία ήταν μείον 5 βαθμοί Κελσίου δεν βρέθηκε ούτε ένας παραβάτης στα 9 καταστήματα που ελέγχθηκαν.

Οι καπνιστές επέλεξαν να τους εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας καλαίσθητες κουβέρτες που παρείχαν τα καταστήματα, όπως γίνεται σε αντίστοιχα καταστήματα του εξωτερικού.

Μόνο 12 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Οι ελεγκτές στον εβδομαδιαίο έλεγχο, εντόπισαν, μόνο  12 άτομα να παραβιάζουν τον νόμο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν πρόστιμα -σε πολίτες και επιχειρήσεις- ύψους 15.200 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο