Ενημερώθηκε ο Τραμπ για την επίθεση στην αμερικανική βάση το Ιράκ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ και παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα και παρακολουθεί στενά την κατάσταση, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Στέφανι Γκρίσαμ.
«Είμαστε ενήμεροι»
«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες περί επιθέσεων σε εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ο πρόεδρος ενημερώθηκε και παρακολουθεί την κατάσταση στενά, σε επαφή με την ομάδα του που είναι αρμόδια για θέματα εθνικής ασφάλειας», σημείωσε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Γκρίσαμ.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τουλάχιστον εννέα ρουκέτες έπληξαν τη βάση Αιν αλ Ασαντ στο Ιράκ και ότι η επίθεση συνεχιζόταν, χωρίς να είναι σαφές εάν υπάρχουν θύματα ή ποια είναι η έκταση των ζημιών.
Κατακόρυφη αύξηση της έντασης
Η επίθεση σημειώνεται εν μέσω της κατακόρυφης αύξησης της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν μετά την εξόντωση του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης αλ Κουντς, σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη την Παρασκευή.
Πηγή: ΑΠΕ
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ


