Τη στενή συνεργασία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ενόψει της προετοιμασίας για τη ξεχωριστή επέτειο του 2021 επιβεβαίωσαν σήμερα το απόγευμα η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικάλων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε κοινή τους δήλωση αμέσως μετά τη συνάντηση συμφώνησαν ότι το μήνυμα του «2021» πρέπει να φθάσει σε κάθε γωνιά της χώρας, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνονται σε κάθε πόλη της χώρας, στο πλαίσιο που περιγράφουν οι τέσσερις άξονες της Επιτροπής.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν επίσης τον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι δήμοι τόσο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων όσο και στην κινητοποίηση των πολιτών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Επιπλέον, υπογράμμισαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δήμων στις δράσεις, που θα αφήσουν παρακαταθήκη για το μέλλον, όπως για παράδειγμα δράσεις και έργα για την διαχείριση των απορριμμάτων, για την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην λειτουργία των πόλεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, για τη δημιουργία υποδομών εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, αλλά και δράσεις για την ενίσχυση της ευαισθησίας των πολιτών απέναντι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διαχείρισης φυσικών πόρων, στήριξης ευάλωτων ομάδων (μετανάστες, οικονομικά ασθενείς, Άτομα με Αναπηρία) κλπ.

Η ΚΕΔΕ το αμέσως προσεχές διάστημα θα αρχίσει η επεξεργασία του πλαισίου συνεργασίας με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο