Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «δώρο» της αναβολής για την ΑΕΚ

Το «δώρο» της αναβολής για την ΑΕΚ

Η αναβολή του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έκατσε.... κουτί στην ΑΕΚ που θα έχει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Όπως έγινε γνωστό νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος αναβλήθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για λόγους ασφαλείας.

Έτσι η Ένωση που ήταν έτοιμη να ταξιδέψει για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, μάλιστα ήδη ο Μάσιμο Καρέρα είχε ανακοινώσει την αποστολή, δεν μπήκε στο πούλμαν με τους ποδοσφαιριστές να φεύγουν τελικά για τα σπίτια τους.

Μια εξέλιξη που μάλλον βολεύει τους «κιτρινόμαυρους» ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα. Αυτό γιατί όπως ήταν το πρόγραμμα η ΑΕΚ θα είχε μια μέρα λιγότερη από τον αντίπαλό της για να προετοιμαστεί αφού ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται απόψε (21:30) με τον ΟΦΗ, συν βέβαια και το πήγαινε-έλα Αθήνα-Τρίπολη.

Πλέον ο Ιταλός τεχνικός μπορεί να στρέψει την προσοχή του στο ματς με τον έτερο Δικέφαλο που δεν αποκλείεται να αποδειχτεί κομβικό για την ΑΕΚ όσον αφορά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με νίκη θα έχει μαζέψει μέσα σε δύο αγωνιστές τη διαφορά στους έξι από τους 12 βαθμούς που την χώριζαν από τον ΠΑΟΚ και θα κοιτάζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια ενόψει και των πλέι οφ.

Όχι για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, κάτι που ακόμη και με νίκη στην Τούμπα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά έστω να καταφέρει να γίνει ξανά διεκδικήτριά του κάποια στιγμή μες τη σεζόν, δεδομένου ότι στον δεύτερο γύρο υποδέχεται και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο οποίος Ολυμπιακός θα έχει και τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον επόμενο μήνα.

Το μόνο μείον σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής (όπως υπολογιζόταν) μετά τον τραυματισμό του ο Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος τις τελευταίες μέρες προπονήθηκε κανονικά και μπήκε στην αποστολή για την Τρίπολη.

Τέλος, έτσι όπως έχουν πάει τα πράγματα μέχρι στιγμής για την ΑΕΚ, το Κύπελλο είναι ο πρώτος στόχος κάτι που έχει καταστήσει σαφές στον προπονητή και η διοίκηση. Η πέμπτη σερί παρουσία σε τελικό είναι ο μεγάλος στόχος, με την ελπίδα φυσικά ότι η κατάληξη θα είναι διαφορετική από τους τρεις προηγούμενους.

Κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα δώσει μεγάλη έμφαση σε όλα της τα παιχνίδια στη διοργάνωση με την αναβολή αυτή τη βολεύει ώστε να στοχεύσει μόνο στον ΠΑΟΚ.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024