Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια και Κρήτη «πνίγηκαν» από τον «Ηφαιστίωνα»

Εύβοια και Κρήτη «πνίγηκαν» από τον «Ηφαιστίωνα»

Στις περιοχές της Εύβοιας και της Κρήτης σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που έπληξε για τρεις ημέρες τη χώρα.

Τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», κατέγραψαν σε Εύβοια και Κρήτη οι μετεωρολόγοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έως το απόγευμα της Τρίτης τα μεγαλύτερα ύψη υετού είχαν καταγραφεί στη Στενή Ευβοίας (287 χιλιοστά), στην Κάρυστο Ευβοίας (256), στο Ασκύφου Δυτικής Κρήτης (236), στην Ασή Γωνιά Χανίων (227) και στην Άνδρο (189 χιλιοστά).

Το γήπεδο έγινε… λιμνοθάλασσα

Μεγάλες καταστροφές υπέστη το γήπεδο της «Αθλητικής Εξόρμησης Κατσαμπά» στην περιοχή του Καρτερού στο Ηράκλειο, από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Τα νερά από τις έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα που έφτασε να γίνει «ένα με το γήπεδο», μετέτρεψαν σε λιμνοθάλασσα, όχι μόνο το γήπεδο, και ένα μεγάλο μέρος της περιοχής που αυτό βρίσκεται.

Δείτε τη χαρακτηριστική εικόνα:

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Α.Ε. Κατσαμπά, Γιάννης Μαστορίδης, δεν είναι η πρώτη φορά που το γήπεδο εν μέσω κακοκαιρίας «βουλιάζει» στο νερό. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «είναι η πρώτη φορά που οι καταστροφές έχουν τόσο μεγάλη έκταση».

Το νερό σε αρκετά σημεία φτάνει το ένα μέτρο, ενώ τόσο τα γραφεία όσο και τα αποδυτήρια, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες καταστροφές. «Η θάλασσα έγινε ένα με το γήπεδο» σημείωσε ο κ. Μαστορίδης, που διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος τι πρόκειται να γίνει με τις ομάδες που προπονούνται στο συγκεκριμένο γήπεδο και κυρίως τι θα μπορέσει να γίνει με τα δεκάδες μικρά παιδιά από την Ακαδημία της Α.Ε Κατσαμπά, που προπονούνται καθημερινά στο συγκεκριμένο χώρο.

Βελτίωση του καιρού από Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες θα προκαλέσουν στην Κρήτη βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Νότιας Εύβοιας.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -8 έως 8, στην Ήπειρο από -5 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -7 έως 8, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 0 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 11, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 0 έως 9 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 5 έως 11 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Ήλιος με… δόντια σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης και κυρίως στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και πολύ κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024