Τη σημασία της υπεράσπισης των αρχών και αξιών του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη δήλωσή του μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «η εορτή των Θεοφανίων, πηγή του ανεσπέρου φωτός της χριστιανοσύνης, δείχνει σε εμάς, τους Έλληνες, τον διαχρονικό δρόμο του χρέους μας, όπως τούτο διαμορφώνεται από την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Ήτοι τον δρόμο της υπεράσπισης των αρχών και αξιών του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι το χρέος μας αυτό δεν αφορά μόνο το λαό μας και το έθνος μας.

«Αφορά γενικότερα, σύμφωνα με τον ρόλο που μας αναλογεί στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας και της διεθνούς κοινότητας, την και πέραν των συνόρων μας υπεράσπιση του ανθρώπου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του, κυρίως στους ταραγμένους και χαλεπούς καιρούς μας» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «το ανέσπερο φως της χριστιανοσύνης, ιδίως κατά την ορθόδοξη παράδοση, εκτός από φως της πίστης μας είναι, και μάλιστα κατ’ εξοχήν, φως του ανθρωπισμού και της αγάπης, φως υπέρ του ανθρώπου γενικώς, πέρα και έξω από τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο