Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγωνία για το πλήρωμα του ακυβέρνητου πλοίου στο Μυρτώο πέλαγος

Αγωνία για το πλήρωμα του ακυβέρνητου πλοίου στο Μυρτώο πέλαγος

Το φορτηγό πλοίο, το οποίο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και έχει πλήρωμα 22 άτομα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα

Κορυφώνεται η αγωνία για το ακυβέρνητο, λόγω απώλειας του πηδαλίου και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, φορτηγό πλοίο «AEOLOS, το οποίο πλέει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηριού Μαλέα, στο Μυρτώο Πέλαγος.

Το φορτηγό πλοίο, το οποίο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και έχει πλήρωμα 22 άτομα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Στις 21:00 το βράδυ αναμένεται να φθάσει από τον Πειραιά ρυμουλκό σκάφος προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο φορτηγό πλοίο, ενώ σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο βρίσκεται το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, τα στελέχη του Λιμενικού επικοινωνούν και με τους πλοιάρχους των παραπλεόντων πλοίων που έχουν δεσμευτεί, προκειμένου να συνδράμουν στο ακυβέρνητο πλοίο.

Καλά στην υγεία τους οι ναυτικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερα δυσμενείς, καθώς οι άνεμοι είναι βόρειοι και έχουν ένταση 10 μποφόρ.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024