Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Βρετανία για Ιράν : Οι ΗΠΑ δικαιούνται να αμύνονται απέναντι στις απειλές
Η Βρετανία καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, τονίζοντας όμως ότι οι ΗΠΑ, ο στενότερος σύμμαχός της, δικαιούται να αμύνεται απέναντι σε μια επικείμενη απειλή.
Στήριξη στον στενότερο σύμμαχο της, τις ΗΠΑ, στην ένταση με το Ιράν προσφέρει η Βρετανία, αν και -έστω για τα μάτια του κόσμου- σπεύδει να ταυτιστεί με τη γραμμή των ευρωπαίων που ζητούν αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές για να αποκλιμακωθεί η ένταση πριν οδηγηθεί σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Ειδικότερα η Βρετανία κάλεσε το βράδυ το Σαββάτου όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί την Παρασκευή στη Βαγδάτη από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα, τονίζοντας όμως ότι οι ΗΠΑ, ο στενότερος σύμμαχός της, δικαιούται να αμύνεται απέναντι σε μια επικείμενη απειλή.
Επικοινωνία των υπουργών Άμυνας
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι μίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μαρκ Έσπερ και πρόσθεσε:
«Καλούμε όλες τις πλευρές να δεσμευτούν ότι θα αποκλιμακώσουν την κατάσταση».
«Με βάση το διεθνές δίκαιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δικαιούνται να αμύνονται απέναντι σε εκείνους που συνιστούν άμεση απειλή για τους πολίτες τους», κατέληξε.
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!