Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Υποδομών: Κυρώσεις εάν ξανακλείσει η εθνική λόγω χιονιού

Υπουργείο Υποδομών: Κυρώσεις εάν ξανακλείσει η εθνική λόγω χιονιού

Αποφασισμένη να κρατήσει ανοικτό το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας ότι και αν έχει συμβεί εμφανίστηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αποφασισμένη να κρατήσει ανοικτό το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας ότι και αν έχει συμβεί εμφανίστηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετά το τελευταίο κρούσμα που προκλήθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας λίγο πριν την Πρωτοχρονιά εξαιτίας της κακοκαιρίας και των κακών χειρισμών.

Μάλιστα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κάλεσε στο Υπουργείο την εταιρεία «Νέα Οδό ΑΕ», για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη πρόσφατη διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στα διόδια Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια Θηβών.

Παράλληλα, με απόφαση του Υπουργού, συγκροτήθηκε, ήδη, Επιτροπή η οποία, υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, θα διερευνήσει και θα εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της διακοπής και το κατά πόσον ο Παραχωρησιούχος (Νέα Οδός) τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της Επιτροπής θα δοθούν εντός μίας εβδομάδας στον Υπουργό, ο οποίος θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Επιπλέον, το Υπουργείο αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων, σε κάθε αρμόδιο φορέα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.

Καρατόμηση διοικητή της τροχαίας

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

«Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Γιατί έκλεισε η εθνική οδός;

Μεγάλες ουρές, ακινητοποιημένα αυτοκίνητα για ώρες και κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος προκλήθηκε στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, όταν νταλίκες, οι οδηγοί των οποίων είχαν αγνοήσει τις εντολές της Τροχαίας, δίπλωσαν από το παγωμένο οδόστρωμα, με συνέπεια να κλείσει ο δρόμος.

Ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας «παρέλυσε» για σχεδόν πέντε ώρες, καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Αθήνα. Η «Ζηνοβία» άφησε το στίγμα της, ωστόσο χρειάστηκε και ο ανθρώπινος παράγοντας προκειμένου να προκληθεί το χάος στην Εθνική οδό.

Η Τροχαία εθνικών οδών είχε ανακοινώσει την απαγόρευση στην κίνηση μεγάλων φορτηγών στην Εθνική οδό, καθώς η ισχυρή χιονόπτωση και ο παγετός που είχε προκληθεί σε πολλά σημεία, παρά τη συνεχή διέλευση των εκχιονιστικών, εγκυμονούσε μεγάλους κινδύνους. Πολλοί οδηγοί φορτηγών αγνόησαν τις εντολές της αστυνομίας.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν νταλίκες να χάσουν τον έλεγχο, να διπλώσουν και να κλείσουν τον δρόμο, ενώ από θαύμα δεν σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024