Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Πού αναμένονται χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Καιρός : Πού αναμένονται χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Επιδείνωση παρουσιάζει από το απόγευμα της Τετάρτης ο καιρός, με τη Ζηνοβία να δίνει τη θέση της σε ένα μικρότερο μεν, αλλά αρκετά ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη

Επιδείνωση παρουσιάζει από το απόγευμα της Τετάρτης ο καιρός, με τη Ζηνοβία να δίνει τη θέση της σε ένα μικρότερο μεν, αλλά αρκετά ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη.

Μάλιστα, κάποιες προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμα και για για χιόνια στην Αττική, τη στιγμή που ο καιρός αναμένεται να είναι παγερός σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, δεν αποκλείεται ακόμα και να το στρώσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ο κ. Μαρουσάκης τονίζει πως ο καιρός θα έχει χαμηλές θερμοκρασίες ενώ στην προσωπική του σελίδα στο facebook ακολουθεί ανάλυση μέσω χαρτών.

Κακοκαιρία εξπρές

Την ίδια στιγμή, ο μετεωρολόγος του One Channel, Γιάννης Καλλιάνος για νέα κακοκαιρία – εξπρές, αλλά σαφέστατα πιο αδύναμη από τη «Ζηνοβία».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι το τσουχτερό κρύο, αλλά και τα χιόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του, δεν αναμένονται χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική.

Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν είναι σχεδόν οι ίδιες, οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι επίσης ενισχυμένοι και στο Αιγαίο θα πνέουν έως και 8-9 μποφόρ (βοριάδες) με αποτέλεσμα να υπάρξουν πάλι απαγορευτικά. Τα Θεοφάνια, αναμένεται να πέσει αρκετά ο υδράργυρος και αναμένονται χιονοπτώσεις που θα καλύψουν περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τοπικές βροχές και χιόνια

Για τοπικές βροχές και χιόνια στα νότια και ανατολικά κάνει λόγο στην πρόβλεψή του το meteo.gr.

Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα ενισχυθούν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται τις ίδιες ώρες έως και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Κρήτης καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρεια ηπειρωτικής χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία ο παγετός κατά τόπους θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 9, στη Θεσσαλία από -2 έως 8, στα δυτικά ηπειρωτικά από 0 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 11.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό 6 έως 8 και από το πρωί έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 – 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα από το μεσημέρι 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Παρασκευή (03/01/2020)

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σάββατο (04/01/2020)

Γενικά βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυριακή (05/01/2020)

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024