Καιρός : Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας – «Χιόνια τα ξημερώματα στην Αττική»
Νέα κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, με τα φαινόμενα να είναι σαφώς πιο αδύναμα από τη «Ζηνοβία», ωστόσο να ετοιμάζονται να φέρουν χιόνια ακόμα και στην Αττική
Νέα κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, με τα φαινόμενα να είναι σαφώς πιο αδύναμα από τη «Ζηνοβία», ωστόσο να ετοιμάζονται να φέρουν χιόνια ακόμα και στην Αττική.
Αυτό προβλέπει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος δεν αποκλείει ακόμα και να το στρώσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο καιρός θα είναι παγερός σε όλη την χώρα.
Ο κ. Μαρουσάκης τονίζει πως ο καιρός θα έχει χαμηλές θερμοκρασίες ενώ στην προσωπική του σελίδα στο facebook ακολουθεί ανάλυση μέσω χαρτών.
Ανάλυση της σημερινο – αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας…
1. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδιαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς την χώρα μας.
2. Στην ισοβαρική στάθμη των 850hpa περίπου σε 1.5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C. Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.
3. Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.
4. Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο) που αν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων