Νέα κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, με τα φαινόμενα να είναι σαφώς πιο αδύναμα από τη «Ζηνοβία», ωστόσο να ετοιμάζονται να φέρουν χιόνια ακόμα και στην Αττική.

Αυτό προβλέπει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος δεν αποκλείει ακόμα και να το στρώσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο καιρός θα είναι παγερός σε όλη την χώρα.

Ο κ. Μαρουσάκης τονίζει πως ο καιρός θα έχει χαμηλές θερμοκρασίες ενώ στην προσωπική του σελίδα στο facebook ακολουθεί ανάλυση μέσω χαρτών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ανάλυση της σημερινο – αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας…

1. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδιαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς την χώρα μας.

2. Στην ισοβαρική στάθμη των 850hpa περίπου σε 1.5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C. Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.

3. Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.

4. Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο) που αν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).

Ανάλυση της σημερινο – αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας…1. Βαρομετρικό χαμηλό στο…

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2020

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο