Εurocup: Τρίτος καλύτερος προπονητής ο Γιατράς, έκπληξη της σεζόν ο Προμηθέας! (pics)
O Μάκης Γιατράς ανακηρύχτηκε τρίτος καλύτερος προπονητής στο Eurocup, ενώ ο Προμηθέας η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν μέχρι στιγμής, έπειτα από σχετική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι 24 general managers της διοργάνωσης.
Τα βήματα που έχει κάνει ο Προμηθέας τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια. Από την Α2, βρέθηκε στα play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος, έπειτα βγήκε στο BCL, συμμετείχε στους περσινούς τελικούς της Basket League, ενώ τη φετινή σεζόν πέρασε στους «16» του Eurocup, έχοντας παράλληλα στόχο την κατάκτηση του ελληνικού κυπέλλου (απέκλεισε Παναθηναϊκό).
Οι Πατρινοί καταγράφουν αξιοπρόσεκτη πορεία τη φετινή σεζόν στο Eurocup, κάτι που οφείλεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό και στον Μάκη Γιατρά. Σε σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη λοιπόν ανάμεσα στους GMs των ομάδων της διοργάνωσης, το 66.7% ανέδειξε τον Προμηθέα ως έκπληξη της σεζόν στη διοργάνωση!
Από εκεί και πέρα ο Μάκης Γιατράς φιγουράρει στην τρίτη θέση των κορυφαίων προπονητών με ποσοστό 12.5% μαζί με τον Λουίς Κασιμίρο της Μάλαγα, πίσω μόνο από τον Αντρέα Τρινκιέρι της Παρτίζαν (25%) και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς της Βίρτους (20.8%) που βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.