Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κόντρα Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νέα κόντρα Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση των δημοσιογράφων ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το πρόσωπο το οποίο θα προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας προκάλεσε αντιπαράθεση, με το ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει που απέτυχε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση των δημοσιογράφων ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το πρόσωπο το οποίο θα προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας προκάλεσε νέα κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε πως «επιμένει να ευτελίζει το κύρος του θεσμού. Οφείλει άμεσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο. Και η πρόταση του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων».

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αιτιολογήσει που απέτυχε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε περίπτωση που δεν τον προτείνει.

«Εάν δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έχει ψηφιστεί και από τη ΝΔ και έχει εξασφαλισμένη  ευρύτατη πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση όπως ορίζει το Σύνταγμα, οφείλει να εξηγήσει τους λόγους. Να εξηγήσει δηλαδή πού θεωρεί ότι απέτυχε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Όχι πρόεδρος που δεν γνωρίζει τι είναι υφαλοκρηπίδα

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για τυχόν άλλες επιλογές του πρωθυπουργού ως άσχετες με τα εθνικά θέματα. «Οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί του κ. Μητσοτάκη, οι εσωτερικές ισορροπίες και αντιφάσεις της ΝΔ δεν μπορούν να αποτελούν το κριτήριο της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Όπως επίσης δεν μπορούν να περιλαμβάνονται πρόσωπα που δεν γνωρίζουν καν ποια είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τι είναι η υφαλοκρηπίδα» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν έκανε την επιλογή του στο «βουνό» όπως είχε δεσμευτεί και απάντησε: «Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα» και πρόσθεσε ότι είναι «πενήντα-πενήντα» οι πιθανότητες αν θα είναι άντρας ή γυναίκα το υποψήφιο πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024