Η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση των δημοσιογράφων ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το πρόσωπο το οποίο θα προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας προκάλεσε αντιπαράθεση, με το ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει που απέτυχε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση των δημοσιογράφων ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το πρόσωπο το οποίο θα προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας προκάλεσε νέα κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε πως «επιμένει να ευτελίζει το κύρος του θεσμού. Οφείλει άμεσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο. Και η πρόταση του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων».

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αιτιολογήσει που απέτυχε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε περίπτωση που δεν τον προτείνει.

«Εάν δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έχει ψηφιστεί και από τη ΝΔ και έχει εξασφαλισμένη  ευρύτατη πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση όπως ορίζει το Σύνταγμα, οφείλει να εξηγήσει τους λόγους. Να εξηγήσει δηλαδή πού θεωρεί ότι απέτυχε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Όχι πρόεδρος που δεν γνωρίζει τι είναι υφαλοκρηπίδα

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για τυχόν άλλες επιλογές του πρωθυπουργού ως άσχετες με τα εθνικά θέματα. «Οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί του κ. Μητσοτάκη, οι εσωτερικές ισορροπίες και αντιφάσεις της ΝΔ δεν μπορούν να αποτελούν το κριτήριο της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Όπως επίσης δεν μπορούν να περιλαμβάνονται πρόσωπα που δεν γνωρίζουν καν ποια είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τι είναι η υφαλοκρηπίδα» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν έκανε την επιλογή του στο «βουνό» όπως είχε δεσμευτεί και απάντησε: «Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα» και πρόσθεσε ότι είναι «πενήντα-πενήντα» οι πιθανότητες αν θα είναι άντρας ή γυναίκα το υποψήφιο πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr