Μητσοτάκης στην νέα ομάδα ΔΙΑΣ : Η αστυνομία θα είναι στο δρόμο, όχι στα γραφεία
Χαιρετισμό στους 1.200 νέους ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν για την ενίσχυση της αστυνόμευσης απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο.
Χαιρετισμό στους 1.200 νέους ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν με βασικό στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. στο Μαρκόπουλο.
Η εκδήλωση προγραμματίστηκε προκειμένου να παρουσιαστεί η νέα ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ θεωρείται στήριξη του πρωθυπουργού στην ΕΛ.ΑΣ. και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που έχουν δεχθεί «πυρά» το τελευταίο διάστημα.
Μητσοτάκης: Η αστυνομία θα είναι στο δρόμο, όχι στα γραφεία
«Ηθελα να τιμήσω με την παρουσία μου την ΕΛ.ΑΣ.» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
«Οι πολίτες θα βλέπουν μια περίπολο δίπλα τους, στη γειτονιά τους. Στο δρόμο πρέπει να είναι ο αστυνομικός Όχι στα γραφεία. Ενισχύοντας το αίσθημα της ασφαλείας» τόνισε.
Απευθυνόμενους στους νέους αστυνομικούς, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Στο όνομα των πολλών λειτουργείτε, αναλαμβάνετε τα καθήκοντα σας σε μια δύσκολη περίοδο».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης: «Πριν έξι μήνες ο λαός μας ζήτησε λιγότερους φόρους, επενδύσεις και ασφάλεια. Και αυτό κάνουμε. Ό,τι είπαμε το κάνουμε».
Ο πρωθυπουργός δέχθηκε από τον αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη ως δώρο ένα κράνος της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθως αποχώρησε.
Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, είχε χαιρετήσει τους νέους ειδικούς φρουρούς και τους είχε ευχηθεί καλή σταδιοδρομία.
- Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» υλοποιούμε μία ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τη στρατιωτική οικογένεια
- Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην ΤΥΠΕΤ στον Δήμο Διονύσου
- Θεσσαλονίκη: Μετέφερε μετανάστες με… ηλεκτρικό πατίνι – Χειροπέδες σε 17χρονο
- Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Ετοιμάζουν ταινία για τον πόλεμο του Αφγανιστάν στο Netflix
- Περιφέρεια που αδειάζει, πόλεις που «ασφυκτιούν»: Το διπλό αδιέξοδο της χώρας
- «Σε προχωρημένες επαφές με τον Γιούρτσεβεν η Ρεάλ» – Τι ισχύει για το Final Four
- Γλαβίνας για το ακίνητο Ανδρουλάκη: Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψεύτης
- Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-130x85.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442