Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Oι έλληνες διαιτητές δηλαδή φώναξαν… uefamafia;

Oι έλληνες διαιτητές δηλαδή φώναξαν… uefamafia;

Η άγρια επίθεση των διαιτητών (!!!!) στον Χέρμπερτ Χούμπελ, επιβεβαίωσε πως το «παιχνίδι χωρίς τη μπάλα» πρέπει τελικά να είναι ελληνική ανακάλυψη!

Συζητήθηκε αρκετά, και προφανώς προετοιμάζονταν μέρες από τη… νομική ομάδα που υποστηρίζει – σίγουρα αμισθί, όπως ο Κάκος στο Open tv- τους Έλληνες διαιτητές. Η νέα ανακοίνωση των ρέφερι της Σούπερ Λιγκ 1, έπειτα από εκείνη της «αποχής». Μάλλον η πιο απίθανη ανακοίνωση που γράφτηκε ποτέ από διαιτητές ενός οργανωμένου πρωταθλήματος. Και σίγουρα η μεγαλύτερη απόδειξη του μεγέθους του προβλήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γιατί όλα τα περιμέναμε, όλα νομίζαμε πως τα έχουμε δει να συμβαίνουν στις «Κυριακές μας, που επέστρεψαν», αλλά να απολαύσουμε και τους ρέφερι να φωνάζουν uefamafia, όπως το περιβάλλον ΠΑΟΚ μετά τον καλοκαιρινό αποκλεισμό από τον Άγιαξ, ξεπερνά την ίδια την φαντασία.

Ντροπή σου κύριε Χέρμπερτ Χούμπελ, που τόλμησες να αμφισβητήσεις τους Έλληνες διαιτητές και δεν σκέφτηκες πως με την κριτική σου θα τους δημιουργήσεις ψυχολογικά προβλήματα (μην γελάτε, αυτό επικαλούνται). Ντροπή και στην ΚΕΔ (του Μέλο Περέιρα που μας τον… επέβαλλαν FIFA/UEFA) που αναγκάστηκε από το «ξεφωνητό» και την «κατακραυγή» να βάλει στο ψυγείο εργαλεία σαν τον Φωτιά, τον Ευαγγέλου, τον Τζήλο και τον Σκουλά!

Τι έκαναν τα παιδιά; Ένα –ακόμη- πρωτάθλημα αλλοιώνουν. Είναι λόγος αυτός να σταματήσουν οι συνομοσπονδίες να βάζουν πλάτη; Και σε τελική ανάλυση, ο –πραγματικός πρόεδρος της ΕΠΟ- Αχιλλέας Μπέος στα διαδοχικά διαβήματα των τελευταίων ημερών είναι ξεκάθαρος. Εκείνος αποφασίζει ποιοι έχουν δικαίωμα να κάνουν παράπονα για την διαιτησία. Έδωσε ο δήμαρχος –που ξέρει και πέντε γλώσσες- δικαίωμα στον κάθε Χούμπελ να παρέμβει; Τι θα πει για αυτό είναι εδώ, δυόμισι χρόνια τώρα; Αν δεν του αρέσει να φύγει. Από το χάσουμε τον Φωτιά, χίλες φορές Grexit. Ούτε συζήτηση.

Ναι, το ρίξαμε στην πλάκα. Διότι άλλος τρόπος αντιμετώπισης της πρωτοφανούς κατάστασης δεν υπάρχει! Πραγματικά έχει χαθεί η μπάλα, και καλά θα κάνουν οι συνομοσπονδίες το αποψινό να το αξιολογήσουν στην πραγματική του διάσταση. Διότι μεγαλύτερη απόδειξη της «σαπίλας» του ελληνικού ποδόσφαιρου από αυτή την –προφανώς… ενστικτώδη- αντίδραση των διαιτητών δεν υπάρχει. Των ρέφερι που όπως φαίνεται είναι μια χαρά βολεμένοι στο «χάλι» που παρακολουθούμε να εξελίσσεται με συνέπεια από αγωνιστική σε αγωνιστική, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχει για εκείνους «κατακραυγή».

Αν μάλιστα σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Το καλοκαίρι η ΕΠΟ φρόντισε να μετατρέψει τις δηλώσεις σε μεγαλύτερο «αδίκημα» στο ποδόσφαιρο από τα… κομμένα δάχτυλα λόγω κροτίδων: Κάπως έτσι ο Καραπαπάς έχει δεχθεί τριπλάσια πρόστιμα για όσα λέει, από εκείνα που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ για όσα έκαναν οι οπαδοί του στην Τούμπα κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό.

Τι λένε οι διαιτητές στην ανακοίνωση τους; Ούτε λίγο ούτε πολύ κάνουν λόγο για δημόσια διαπόμπευσή, μείωση της προσωπικότητας και στοχοποίησής. Από ποιον; Από τον εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ. Γιατί; Γιατί όσα έγραψε ο Χούμπελ στην δική του επιστολή, αποτέλεσαν «τελειωτικό χτύπημα στην ψυχολογία μας, αίροντας ουσιαστικά την μέχρι τώρα εμπιστοσύνη σας προς τα πρόσωπά μας, μειώνοντάς μας ως προσωπικότητες και καταδεικνύοντάς μας εμμέσως ως τους πλέον υπεύθυνους για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο» έγραψαν συγκεκριμένα.

Και από τη στιγμή που οι διαιτητές θέλουν να προστατεύσουν την υπόληψη τους γιατί δεν ζητούν από την ΚΕΔ να δημοσιοποιήσει τις συνομιλίες του VAR, στην αναμέτρηση του Βόλου ώστε να υπερασπιστούν την «τιμή» τους; Ακόμη καλύτερα: Γιατί δεν είπαν στον Ευαγγέλου, τον Φωτιά και τους άλλους να μην κρυφτούν στο αυτόφωρο αλλά να πάνε μόνοι τους στο αστυνομικό τμήμα και μέσω της Δικαιοσύνης να διεκδικήσουν τη δικαίωση τους;

Γιατί αφού «σφυρίζουν» σε ένα περιβάλλον… τοξικό όπως λένε δεν ζητάνε οι ίδιοι την παρέμβαση των συνομοσπονδιών προκειμένου να βάλουν στα αλήθεια μια τάξη; Γιατί δεν ζητάνε από την Κυβέρνηση να διεξάγει μια «προκαταρκτική» για το πώς έφτασε αντί 13,5 εκατ ευρώ στην Ελλάδα το «λειψό» VAR δίχως τη γραμμή του οφσάιντ; Γιατί δεν λένε στον Αυγενάκη να διακόψει τα πρωταθλήματα μέχρι να βρεθεί μια λύση;

Η αντίδραση τους ήρθε μόνο μετά την επιστολή Χούμπελ. Μετά δηλαδή τα συμπεράσματα ενός ανθρώπου που παρατηρώντας επί χρόνια (όπως του ανέθεσαν οι FiFA/UEFA) κατέληξε πως έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Σε όποιον –δεν ξέρει- αν τα πεις θα σε περάσει για τρελό. Σε όποιον πάλι, ξέρει; Θα εκτιμήσει το… χιούμορ του Μάλαμα! Το «πουλάω…τρέλα» και όποιος αντέξει.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024