Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη : Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία του πρόξενου της Χιλής

Θεσσαλονίκη : Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία του πρόξενου της Χιλής

Ομάδα αντιεξουσιαστών ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από την οικία του προξένου της Χιλής στη Θεσσαλονίκη.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του προξένου της Χιλής στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ανέλαβαν αναρχικοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/12 στείλαμε ένα εκρηκτικό σινιάλο αλληλεγγύης από το σπίτι του προξένου της Χιλής στη Θεσσαλονίκη Ρήγα Τζελέπογλου που βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης στην οδό Θεσσαλονίκης 19. Επιλέξαμε να επιτεθούμε,τοποθετώντας έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, προσπερνώντας την προσωπική του ασφάλεια, την εταιρία security που επιβλέπει το σπίτι, τους μεγάλους και “απροσπέλαστους” φράχτες της έπαυλης-μονοκατοικίας του και να φτάσουμε λίγα μόνο μέτρα από το σημείο που κοιμόταν ήσυχος και ασφαλής. Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, ώστε να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Από το σπίτι,στη δουλειά,στο δρόμο,στη γειτονιά μέχρι την οθόνη και την συνείδηση του καθενός: παραπληροφόρηση,σαπίλα,αηδία. Βρισκόμενοι με τους συντρόφους μας στους δρόμους,παλεύουμε συλλογικά,στεκόμαστε απέναντι σε αυτό το οικοδόμημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης και έχουμε το πείσμα και την δύναμη να το καταστρέψουμε. Από μια αφισοκόλληση και μια συλλογική κουζίνα, μέχρι μια βόμβα και μια καταδρομική επίθεση συντονίζουμε τις επιθυμίες μας. Δεν συμπάσχουμε με κανέναν μικροαστό που κοιτάει μονάχα την δουλίτσα και τον εαυτό του. Σκεφτόμαστε αλληλέγγυα, η ανάσα και η σκέψη μας ενώνεται για να δημιουργήσει έναν άλλο κόσμο ελεύθερο και ανεξούσιο. Έφτασε η στιγμή που αφήνουμε πίσω εσωτερικές κόντρες και διαφωνίες του παρελθόντος και οργανωνόμαστε για έναν συνολικό και καθολικό πόλεμο με το υπάρχον.

Για εκείνους/ες που τόλμησαν

Για όλους/ες τους φυλακισμένους/ες συντρόφους/ισσες

Για τους εξεγερμένους/ες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Δύναμη στους καταζητούμενους συντρόφους Μιχαιλίδη, Αθανασοπούλου, Χατζηβασιλειάδη.

Καλή ανάρρωση στον σύντροφο Σακκά.

Υ.Γ. Η αποσιωποίηση της επίθεσης από τα καθεστωτικά μέσα και τους μπάτσους,καταδεικνύει την προσπάθεια τους να μην χαλάσει το επίπλαστο κλίμα σιγουριάς και ασφάλειας που επικρατεί σε «αναβαθμισμένες» γειτονιές της πόλης όπως το Ωραιόκαστρο. Πίσω από τις μεγάλες περιφράξεις των μονοκατοικιών,τις κάμερες σε κάθε γωνιά και τις εταιρίες security που με δικούς τους στόλους αυτοκινήτων επιβλέπουν και «περιφρουρούν» επί 24ωρου βάσεως τις βίλες των νεόπλουτων και των μεγαλοαστών, θα υπάρχει πάντα ένα κενό ασφαλείας και κάποιοι/ες που θα το εκμεταλλευτούν. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα φτάνουν καμιά φορά λίγο νωρίτερα.

Nuestro presente crear y combatir».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024