Πολλά είχαν ακουστεί για την πρόγνωση του καιρού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων με τους μετεωρολόγους να χωρίζονται ακόμη και σε δύο «στρατόπεδα».

Πολλά είχαν ακουστεί για την πρόγνωση του καιρού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων με τους μετεωρολόγους να χωρίζονται ακόμη και σε δύο «στρατόπεδα».

Ειδικότερα πριν λίγες μέρες υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις καθώς αρκετοί μετεωρολόγοι υποστήριζαν πως θα έχει ηλιοφάνεια και καλοκαιρία τις ημέρες των Χριστουγέννων ενώ άλλοι επέμεναν πως οι γιορτινές μέρες θα μας βρουν με πολύ κρύο, ακόμη και χιόνια.

Έρχεται ο πραγματικός χειμώνας

Κι ενώ οι μέρες περνούν φαίνεται πως αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους μετεωρολόγους, καθώς οι περισσότεροι αναφέρουν πως μάλλον η δεύτερη εκδοχή είναι και αυτή που θα…. επικρατήσει.

Ο καιρός φαίνεται πως θα αλλάξει από την Κυριακή 29/12/2019 και σε αυτό δείχνουν να συμφωνούν όλοι οι μετεωρολόγοι.

Αυτό που ακόμα παραμένει αμφίβολο είναι αν θα δούμε… άσπρες νιφάδες στην Αθήνα.

Την άποψη αυτή ενστερνίζεται και ο Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook κάνει λόγο για μία νέα ψυχρή εισβολή κατά τις γιορτινές μέρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Από την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια έρχεται κατά πάσα πιθανότητα ο πραγματικός χειμώνας. Αναφέρομαι στην επικείμενη ψυχρή εισβολή η οποία θα είναι λίγο ισχυρότερη από μέτριας έντασης.

Φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλά γεωγραφικά αλλά και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα και είναι μεγάλο ρίσκο για παράδειγμα να πούμε αν θα χιονίσει στην Αττική και που. Το μόνο που φαίνεται ότι έχει “κλειδώσει” είναι το κρύο που θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 3-4 μέρες. Για όλα τα υπόλοιπα είναι ακόμη λεπτές οι Μετεωρολογικές ισορροπίες.

Και είδατε, όσοι Μετεωρολόγοι έσπευσαν να μιλήσουν για αυτή την επικείμενη ψυχρή εισβολή δεν τόλμησαν να αναφέρουν περιοχές και υψόμετρα γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Μη λέμε πολλά λοιπόν, κρατήστε μόνο ότι έρχεται κρύο στα τέλη της εβδομάδας και από εκεί και πέρα θα σας ενημερώσω για τα υπόλοιπα.

Να είστε σίγουροι ότι θα έχετε την Πέμπτη όλα τα υψόμετρα χιονοπτώσεων για να ενημερωθείτε πλήρως και αναλυτικά. Αν εξαιρέσουμε τους ανθρώπους που αδυνατούν να ζεστάνουν τα νοικοκυριά τους, τους άστεγους αλλά και τα αδέσποτα ζώα, που οφείλει η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της, μακάρι να δούμε και χιονοπτώσεις και σε περιοχές της Αττικής με χαμηλά υψόμετρα.

Δεν μπορώ με λίγα λόγια να σας αναλύσω περισσότερο αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής διότι πρέπει να περάσουν ακόμη 2 ημέρες για να σιγουρευτώ. Χρόνια πολλά!», ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος στο facebook.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr