Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκλητος ΑΠΘ: Ζητά επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα αρχαία Βενιζέλου

Σύγκλητος ΑΠΘ: Ζητά επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα αρχαία Βενιζέλου

Έκκληση για μια προσεκτική και τεκμηριωμένη τοποθέτηση των αρμόδιων θεσμών στο θέμα των αρχαιοτήτων στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου, απευθύνει η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Έκκληση για μια προσεκτική και τεκμηριωμένη τοποθέτηση των αρμόδιων θεσμών στο θέμα των αρχαιοτήτων στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου, απευθύνει η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύγκλητος του ΑΠΘ επισημαίνει αφενός ότι «η παροχή υπηρεσιών κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμης, ποιοτικής μαζικής μετακίνησης είναι μια βασική αναγκαιότητα για κάθε σύγχρονη, ανθρώπινη πόλη», αφετέρου ότι «την ίδια στιγμή είναι απαίτηση ο σεβασμός και η ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς της κάθε κοινωνίας όχι μόνο ως οφειλή στη διατήρηση της μνήμης και στην επέκταση της γνώσης, αλλά και ως επένδυση για την ανάπτυξή της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η παροχή υπηρεσιών κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμης, ποιοτικής μαζικής μετακίνησης είναι μια βασική αναγκαιότητα για κάθε σύγχρονη, ανθρώπινη πόλη.

Την ίδια στιγμή είναι απαίτηση ο σεβασμός και η ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς της κάθε κοινωνίας όχι μόνο ως οφειλή στη διατήρηση της μνήμης και στην επέκταση της γνώσης, αλλά και ως επένδυση για την ανάπτυξή της.

Με αφορμή το ζήτημα των αρχαιοτήτων στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου, η Σύγκλητος του ΑΠΘ διατυπώνει την ανησυχία της ως προς την επίτευξη των δύο αυτών στόχων για τη Θεσσαλονίκη.

Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνει έκκληση για μια προσεκτική και τεκμηριωμένη τοποθέτηση των αρμόδιων θεσμών. Ταυτόχρονα, προς υποστήριξη αυτών των διεργασιών, θα μπορούσε να ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων από την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ, προκειμένου να συμβάλει με συγκεκριμένες θέσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024