Τελευταία ευκαιρία για την πρώτη κατοικία

Πάνω από 57.000 πολίτες έχουν εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία, ενώ περισσότεροι από 38.000 έχουν εκκινήσει τη διαδικασία της σχετικής αίτησης.

Συγκεκριμένα, την 20ή Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η 25η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία και έχουν εκκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 38.073 χρήστες.

Η πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία

Αθροιστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2019:

– Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 57.166 χρήστες.

– Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 38.073 χρήστες.

– Έχουν υποβληθεί 1.249 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.

– Έχουν δοθεί 315 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.

– Έχουν ήδη αποδεχθεί 84 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της πρώτης κατοικίας έχει καταστεί πιο ευέλικτη αφού πλέον οι αιτούντες δεν χρειάζεται να υποβάλουν κανένα δικαιολογητικό με την αίτηση για ένταξη σε ρύθμιση.

Αυτό, σε συνδυασμό και με τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και από δικηγόρους για λογαριασμό πελατών τους, αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερους δανειολήπτες που θα αναζητήσουν ρύθμιση των οφειλών τους κάνοντας χρήση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους www. keyd.gov.gr, με την επιλογή του συνδέσμου Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας. Η πρόσβαση θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr