Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκρέτα Τούνμπεργκ : Τα όχι και τόσο... οικολογικά αναμνηστικά

Γκρέτα Τούνμπεργκ : Τα όχι και τόσο… οικολογικά αναμνηστικά

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει εισέλθει στον κόσμο του εμπορίου, καθώς αρκετές εταιρείες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευρεία απήχησή της και να δημιουργήσουν μια σειρά αναμνηστικών προϊόντων με το όνομα της

Μπορεί η Γκρέτα Τούνμπεργκ να επιμένει ότι το βιβλίο της που έχει γίνει bestseller έχει εκτυπωθεί από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ωστόσο την ίδια ευαισθησία για το περιβάλλον δεν φαίνεται να έχουν όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της για εμπορικούς λόγους.

Η 16χρονη ακτιβίστρια έχει εισέλθει στον κόσμο του εμπορίου, καθώς αρκετές εταιρείες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευρεία απήχησή της και να δημιουργήσουν μια σειρά αναμνηστικών προϊόντων με το όνομα της.

Μη φιλικά προς το περιβάλλον υλικά

Δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times» ισχυρίζεται ότι πολλά από αυτά τα προϊόντα είτε κατασκευάζονται στην Κίνα είτε απαρτίζονται από υλικά που μπορεί να βλάψουν τον πλανήτη.

Τα αναμνηστικά «Γκρέτα» περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων από μπλουζάκια, κούπες, αυτοκόλλητα, κονκάρδες και τσάντες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγα από τα προϊόντα αυτά αξίζουν να βρίσκονται στη χριστουγεννιάτικη λίστα κάθε γνήσιου οικολόγου. Και αυτό διότι ορισμένα απαρτίζονται από υλικά, τα οποία είτε δεν ανακυκλώνονται είτε είναι επιβλαβή για το περιβάλλον.

Παράλληλα, πολλά από τα μπλουζάκια, όπως αναφέρουν οι «Times», έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα για την τήρηση των περιβαλλοντικών προδιαγραφών.

Σε κάθε περίπτωση, το Ίδρυμα Ευρωπαϊκού Κλίματος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί επί των αναφορών ότι η 16χρονη δεν «έχει εγκρίνει επισήμως» τα προϊόντα «Γκρέτα».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024