Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mama mia, ούτε τη… Λαμία (0-0)

Mama mia, ούτε τη… Λαμία (0-0)

Τέλος στο νικηφόρο σερί των κιτρινόμαυρων. Κακό πρόσωπο από την ομάδα του Καρέρα και οι μέρες του... μέλιτος, τελείωσαν. Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο πετυχημένο σερί που «έτρεχε» το τελευταίο διάστημα. Η Ένωση έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία, έχοντας μια μάλλον κακή εικόνα. Η ΑΕΚ είχε κάποιες ευκαιρίες για να βρει γκολ, όμως το ίδιο ίσχυε και για την Λαμία, που κοίταξε στα μάτια τους Κιτρινόμαυρους. Η Ένωση διαμαρτύρεται πάντως έντονα για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Αλμπάνη στο 72’.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε για τρίτο διαδοχικό ματς με σχήμα 3-5-2. Ο Μάσιμο Καρέρα διατήρησε την εν λόγω τακτική, τοποθετώντας ξανά τον Μπακάκη στα στόπερ, δίπλα στους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες. Η Ένωση ξεκίνησε το παιχνίδι με ευκαιρία. Στο 5’ και μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Λιβάγια ο Ολιβέιρα μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.

Η Λαμία θα απαντήσει όμως μόλις στο 9’. Ο Βασιλόγιαννης θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ, ο Τσιντώτας θα αποκρούσει, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι της εστίας της Ένωσης. Από αυτή τη φάση και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα.

Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται τρομερά στον τομέα της κυκλοφορίας. Οι Κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να αναπτυχθούν κυρίως από τα άκρα, όμως οι γηπεδούχοι δεν άφηναν χώρους, κάνοντας καλή δουλειά ανασταλτικά.

Πριν τελειώσει το ημίχρονο τα πράγματα για την Ένωση έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς ο Ολιβέιρα αποχώρησε με ενοχλήσεις, με τον Γιακουμάκη να τον αντικαθιστά. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα και με την εικόνα του ματς να είναι πολύ κακή.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Καρέρα έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή. Ο Μπακάκης ανέβασε πυρετό και αντικαταστάθηκε από τον Αλμπάνη, με την Ένωση να αγωνίζεται πλέον με ένα καθαρό 4-2-3-1. Στο 49’ η Λαμία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Μετά από λάθος του Λόπες η μπάλα θα στρωθεί στον Τιρόνε, εκείνος θα επιχειρήσει την προβολή όμως ο Τσιντώτας θα τον προλάβει και θα απομακρύνει, με τον Βράνιες να τελειώνει οριστικά τη φάση με διώξιμο.

Το ματς απέκτησε ρυθμό με την Ένωση να απειλεί με τον Μάνταλο και τη Λαμία από την πλευρά της να απαντά με μια προσπάθεια του Τουράμ. Το παιχνίδι έγινε από εκείνο το σημείο και πάλι κλειστό. Στο 72’ οι Κιτρινόμαυροι θα ζητήσουν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρόμανιτς στον Αλμπάνη, με τον Σκουλά όμως να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί, ενώ δεν καλέστηκε καν στο VAR.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 79’ και έφερε την ΑΕΚ μια ανάσα από το 0-1. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λόπες η μπάλα θα κοντράρει στο τείχος, ο Γιακουμάκης θα παρέμβει στην πορεία της και αυτή θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου!

Στο 85’ ο Αλμπάνης θα κάνει μια ατομική ενέργεια και θα σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία. Η Ένωση θα έχει άλλη μία καλή στιγμή με τον Λιβάγια στις καθυστερήσεις, όμως το γυριστό σουτ του Κροάτη σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμίας, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (46’ Αλμπάνης), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Παουλίνιο, Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (44’ Γιακουμάκης).

Λαμία (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Βασιλόγιαννης (90’+ Μπουλούλης), Τιρόνε (73’ Σάλιακας), Ρόμανιτς, Τουράμ.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024