Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ – Φλαμένγκο 1-0

Λίβερπουλ – Φλαμένγκο 1-0

Ο… εμίρης Φιρμίνιο καθάρισε και στον τελικό για την Λίβερπουλ. 1-0 τη Φλαμένγκο στη παράταση. Κόκκινο το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη ήταν ο Μο Σαλάχ και ο Ντιβόκ Οριγκί. Στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ο Σαντιό Μανέ. Ε, δικαιωματικά το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων ήταν του Ρομπέρτο Φιρμίνιο.

Και μια ονειρική χρονιά όπως το 2019; Ολοκληρώνεται για την Λίβερπουλ με τους… Beatles της επίθεσης να έχουν τουλάχιστον από ένα ιστορικό γκολ στους μεγάλους τελικούς. Ο «Μπόμπι» καθάρισε τον ημιτελικό με την Μοντερέι με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις.

Καθάρισε και τον τελικό, σημαδεύοντας τα δίχτυα κόντρα στην Φλαμένγκο (1-0) στο 99΄. Όχι, δεν ήταν καθυστερήσεις. Στην παράταση το σήκωσε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Με την νίκη τους οι «Reds» έφτασαν στο πολυπόθητο τρόπαιο μετά την μια και μοναδική αποτυχημένη προσπάθεια (με την σημερινή μορφή της διοργάνωσης) του 2005 όταν και ηττήθηκαν από τη Σάο Πάολο.

Η Φλαμένγκο του Ζόρζε Ζέσους πάντως αντιστάθηκε, είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και έφτασε στα… όριά τους τους «κόκκινους», που εκτός από το φορτωμένο πρόγραμμα της Premier League, είχαν να διαχειριστούν και τα 30 λεπτά της παράτασης.

Μία παράταση που είναι απορίας άξιο το πώς οδηγηθήκαμε, από τη στιγμή που οι δύο ομάδες είχαν τόσες ευκαιρίες, αλλά και διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το πέμπτο λεπτό, η Λίβερπουλ είχε χάσει τρεις μεγάλες ευκαιρίες με εκφραστές τους Φιρμίνο, Μανέ και Άρνολντ. Οι Βραζιλιάνοι απείλησαν πρώτη φορά με τον Μπρούνο Ενρίκε στο 26′, αλλά το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός. Πρώτη που απείλησε ήταν η Λίβερπουλ καθώς στο 47′ ο Φιρμίνο έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι με σουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 50′ το γυριστό σουτ του Σαλάχ έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Το  διαγώνιο σουτ του Γκάμπριελ Μπαρμποσα δεν βρήκε στόχο, τα σουτ των Σαλάχ, Άρνολντ αποκρούστηκαν, ενώ ο κεραυνός του Χέντερσον, εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ της Φλαμένγκο.

Το ματς έμεινε έτσι στο 0-0 μέχρι το φινάλε για να οδηγηθούμε στην ημίωρη παράταση. Στο 99ο λεπτό, Ο Χέντερσον βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Μανέ που έφυγε σφαίρα προς την περιοχή της Φλαμένγκο, ο Σενεγαλέζος έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος απέφυγε με ωραία προσποίηση τους Άλβες και Κάιο, γράφοντας το 1-0.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χέντερσον, Κεϊτά (100′ Μίλνερ), Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (75′ Λαλάνα), Φιρμίνο (106′ Οριγκί), Σαλάχ (120′ Σακίρι), Μανέ

Φλαμένγκο (Ζόρζε Ζέσους): Ντιέγκο Αλβες, Ραφίνια, Μάρι, Φιλίπε Λουίς, Κάιο, Εβέρτον (82′ Ντιέγκο), Αράο, Ντε Αρασκαέτα (77′ Βιτίνιο), Ζέρσον (102′ Λίνκολν), Ενρίκε, Γκάμπριελ.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024