Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, προανήγγειλε αλλαγές τόσο στη λειτουργία του μετρό όσο και στον τρόπο έκδοσης των αδειών οδήγησης

Αλλαγές στη λειτουργία του μετρό και τη διαδικασία έκδοσης αδειών οδήγησης προανήγγειλε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την πρόσφατη στάση εργασίας και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο αρμόδιος υφυπουργός έκανε λόγο για νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα προβλέπει την ύπαρξη ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας.

Θα πρόκειται, όπως εξήγησε, για εργαζόμενους, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν τη στοιχειώδη λειτουργία του μετρό σε περιπτώσεις κινητοποιήσεων.

Αλλαγές στις άδειες οδήγησης

Αλλαγές, παράλληλα, προανήγγειλε και για τον τρόπο έκδοσης αδειών οδήγησης. Τον Μάρτιο, συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την απλούστευση και την ψηφιοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.

Επίσης, στο νέο θεσμικό πλαίσιο θα προβλέπεται προσωρινή άδεια οδήγησης, την οποία θα λαμβάνει ο επιτυχών υποψήφιος οδηγός την επομένη της εξέτασής του και δεν θα χρειάζεται να περιμένει έως και πέντε μήνες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr