Αλλαγές στη λειτουργία του μετρό και τη διαδικασία έκδοσης αδειών οδήγησης προανήγγειλε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την πρόσφατη στάση εργασίας και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο αρμόδιος υφυπουργός έκανε λόγο για νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα προβλέπει την ύπαρξη ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας.
Θα πρόκειται, όπως εξήγησε, για εργαζόμενους, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν τη στοιχειώδη λειτουργία του μετρό σε περιπτώσεις κινητοποιήσεων.
Αλλαγές στις άδειες οδήγησης
Αλλαγές, παράλληλα, προανήγγειλε και για τον τρόπο έκδοσης αδειών οδήγησης. Τον Μάρτιο, συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την απλούστευση και την ψηφιοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.
Επίσης, στο νέο θεσμικό πλαίσιο θα προβλέπεται προσωρινή άδεια οδήγησης, την οποία θα λαμβάνει ο επιτυχών υποψήφιος οδηγός την επομένη της εξέτασής του και δεν θα χρειάζεται να περιμένει έως και πέντε μήνες.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων