Με 54 νέα οχήματα ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα. Το λιμενικό βρίσκεται στην πρωτη γραμμή διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, στην ομιλία του στην τελετή παραλαβή των οχημάτων.

Με 54 νέα οχήματα τύπου Pick Up, συνολικής αξίας 1.690.178,40 ευρώ, ενισχύεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Στην τελετή παραλαβής των οχημάτων, παρευρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο, Θεόδωρο Κλιάρη.

Στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε, πως «από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας εμπιστεύτηκε και αναλάβαμε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τονίζουμε το πολύ σημαντικό έργο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το Λιμενικό Σώμα, διασφαλίζει τη νομιμότητα και καταπολεμά κάθε παράνομη πράξη στην θάλασσα. Εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία με την επιτήρηση και φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας.

Προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον, ελέγχοντας την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Ελέγχει την τήρηση των κανόνων που διέπουν την αλιεία, σώζει ζωές, πολύ συχνά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Το λιμενικό στην πρώτη γραμμή διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών»

Το Λιμενικό Σώμα, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ενός μεγάλου και κρίσιμου προβλήματος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Πλακιωτάκης, έκανε λόγο για άρτια εκπαίδευση, μεγάλη εμπειρία και κυρίως αίσθημα ευθύνης, αυτοθυσία αλλά και ανθρωπισμό, αναφερόμενος στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

«Αποτελεί, συνεπώς, χρέος και ευθύνη μας, να κάνουμε όσα πρέπει και με την ταχύτητα που πρέπει, ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά και να ενισχυθεί η υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αλλά βεβαίως και να αυξηθεί η οργανική του δύναμή, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή.

Μέρος αυτής της δέσμευσης, υλοποιούμε σήμερα, με την τελετή παραλαβής πενήντα τεσσάρων οχημάτων τύπου pickup, τα οποία θα συμβάλουν στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επιτελέσουν το έργο τους σε πολύ καλύτερες συνθήκες», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η προμήθεια των οχημάτων επιτεύχθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREGV-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020 και σύμφωνα με τον υπουργό, «στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για το εξοπλιστικό του πρόγραμμα για το Λιμενικό Σώμα».

Πηγή ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr