Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Που το πάει ο Ερντογάν : Καλεί τώρα τις ισλαμικές χώρες σε συναλλαγές με εθνικά νομίσματα

Που το πάει ο Ερντογάν : Καλεί τώρα τις ισλαμικές χώρες σε συναλλαγές με εθνικά νομίσματα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να πραγματοποιούν εμπορικές συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να πραγματοποιούν εμπορικές συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα.

Αποτελεί προτεραιότητα

Σύμφωνα με το διεθνές ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti και το echedoros-a.gr, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η μετάβαση σε συναλλαγές με εθνικά νομίσματα αποτελεί προτεραιότητα για τις ισλαμικές χώρες.

«Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα κατά τις εμπορικές συναλλαγές αποτελεί προτεραιότητα για τις ισλαμικές χώρες. Η συναλλαγή σε διαφορετικό νόμισμα καθιστά την οικονομία ευάλωτη σε εξωτερικούς κραδασμούς» τόνισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ανάπτυξη ισλαμικής τράπεζας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε επίσης ότι σε μια περίοδο που αυξάνονται οι εμπορικοί πόλεμοι, η ανάπτυξη της ισλαμικής τράπεζας αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Υπενθυμίζεται – σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα – ότι τα υπουργεία Οικονομικών της Ρωσίας και της Τουρκίας υπέγραψαν συμφωνία οι πληρωμές κατά τις εμπορικές συναλλαγές τους να γίνονται σε εθνικά νομίσματα.

Ενιαίο μέτωπο

Στο πλαίσιο αυτό, ο τούρκος πρόεδρος είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι συμπεριφέρονται σαν «άγριος λύκος».

«Η Αμερική συμπεριφέρεται σαν άγριος λύκος. Μην την πιστεύετε», είχε δηλώσει ο Ερντογάν, απευθυνόμενος τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επιχειρηματίες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κιργιστάν.

Ο ίδιος είχε τονίσει τότε ότι η χώρα του διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ώστε οι δύο χώρες να καταργήσουν το δολάριο στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, ως αντίδραση στις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται από την Ουάσιγκτον.

Οι φιλοδοξίες…

«Το να χρησιμοποιούμε το δολάριο, το μόνο που κάνει είναι να μας βλάπτει. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα βγούμε νικητές», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, οι φιλοδοξίες του προέδρου της Τουρκίας δεν σταματούν στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά επεκτείνονται και στις ισλαμικές χώρες.

Ο Ερντογάν επιδιώκει να δημιουργήσει με αυτές ενιαίο οικονομικό αλλά και στρατιωτικό μέτωπο, στο οποίο η Τουρκία θα έχει ηγετικό ρόλο.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024