Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το πόδι στο γκάζι για τρίτο ματς

Με το πόδι στο γκάζι για τρίτο ματς

Η εκτελεστική δεινότητα του Μασούρα, η σπιρτάδα και ο αλτρουισμός του Σουντανί, το μόνιμο κέφι του Ελ Αραμπί και ο ενθουσιασμός όσων βρήκαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν βασικοί έκαναν τη διαφορά

Ο Ολυμπιακός έδωσε με αντίπαλο την ΑΕΛ προχθές στο Καραϊσκάκη το έβδομο παιχνίδι του τις τελευταίες είκοσι πέντε μέρες: από το ματς με τον Πανιώνιο που έγινε στις 23 Νοεμβρίου η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε τρεις εβδομάδες με τρία ματς. Είναι υπερφορτωμένη από υποχρεώσεις και υποθέτω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές της περιμένουν να περάσει και το παιχνίδι με τον Βόλο την επόμενη Κυριακή για να ξεκουραστούν κι όχι απλά για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Οργανα

Ο πορτογάλος προπονητής ήταν υποχρεωμένος να κάνει ένα rotation και έτσι αποφάσισε κόντρα στην ΑΕΛ να εκτίσει την ποινή του και να πάρει ανάσες ο Σεμέδο και να μην ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα ο Ομάρ Ελαμπντελαουί και ο Ποντένσε – φυσικά δεν είχε και τους τραυματίες Γκιγέρμε και Βαλμπουενά, ο Γάλλος λείπει καιρό τώρα.

Σε σχέση με το νικηφόρο ματς στο Αγρίνιο υπήρχαν στην αρχική ενδεκάδα τέσσερις διαφορετικοί παίκτες: ο Γκασπάρ, ο Μπα, ο Μπρούνο και ο Μπουχαλάκης. Αλλά ακόμα κι αν τα όργανα αλλάζουν, η ορχήστρα παίζει τον σκοπό που ξέρει ακολουθώντας τις νότες σωστά: όπως στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο έτσι και στο εξαιτίας της τιμωρίας άδειο χθες Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός μπήκε πατώντας το γκάζι και πριν φτάσουμε στο εικοσάλεπτο με δυο γκολ του Μασούρα και ένα του Σουντανί προηγήθηκε με 3-0.

Σωστά

Αποδείχθηκε ότι ο Μαρτίνς διάλεξε το σωστό ματς να κάνει αλλαγές. Η ΑΕΛ του Μιχάλη Γρηγορίου είχε δυσκολέψει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό στο ματς στον πρώτο γύρο και τότε μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι ήταν πλήρεις, αλλά χθες οι παίκτες της «χάθηκαν» στο γήπεδο έχοντας απέναντί τους έναν Ολυμπιακό που δεν περίμεναν.

Πιθανότατα οι παίκτες της ΑΕΛ νόμιζαν ότι εξαιτίας των πολλών αλλαγών οι παίκτες του Ολυμπιακού θα χάσουν χρόνο μέχρι να βρεθούν στο γήπεδο: δεν έγινε τίποτα τέτοιο.

Η εκτελεστική δεινότητα του Μασούρα, η σπιρτάδα και ο αλτρουισμός του Σουντανί, το μόνιμο κέφι του Ελ Αραμπί και ο ενθουσιασμός όσων βρήκαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν βασικοί έκαναν τη διαφορά: είναι κρίμα που το γήπεδο ήταν άδειο. Χωρίς τον ενθουσιασμό και την άγια πίεση του κόσμου για ακόμα καλύτερα πράγματα, οι παίκτες του Ολυμπιακού, αφού ο Ελ Αραμπί πέτυχε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος το 4-0, κατέβασαν ταχύτητα και στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν συντήρηση δυνάμεων: ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Γκασπάρ κι ένα του Σα και πέτυχε το γκολ της τιμής για την ΑΕΛ.

Το μόνο κακό για τον Ολυμπιακό ότι ο Μαρτίνς είδε τον Τσιμίκα και τον Σουντανί να αποχωρούν κουτσαίνοντας – και οι δυο έδειξαν να έχουν κάποιο μυϊκό πρόβλημα. Εξι ματς σε είκοσι πέντε μέρες σε κάποιους κοστίζουν…

Πέναλτι

Και η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης ανοίγοντας το σκορ πολύ νωρίς: πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι (ο Μακρικάρντι μοιάζει να τον κρατά από τη φανέλα…) και ο Μάνταλος έκανε το 1-0. Πρόκειται για σατανική σύμπτωση αλλά ο Αστέρας είχε δεχτεί πέναλτι – γκολ και από τον ΠΑΟ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, στο ματς που έδωσε μαζί του στο ΟΑΚΑ πριν από τρεις αγωνιστικές. Ωστοσο το να πετύχεις γκολ γρήγορα δεν σημαίνει πως θα κερδίσεις και άνετα.

Η ΑΕΚ άνοιξε νωρίς το σκορ και πέτυχε το 2-0 σαράντα δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Αλλά για να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης χρειάστηκε τον τερματοφύλακα Τσιντώτα που στις καθυστερήσεις έκανε την επέμβαση της αγωνιστικής σε κεφαλιά του Φερνάντεζ που είχε στο 80΄μειώσει σε 2-1 δημιουργώντας στην ΑΕΚ τρομερό άγχος.

Σφυρίγματα

Παραδόξως ο νέος κόουτς της ΑΕΚ, ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα, εμφάνισε πάλι μια ΑΕΚ με πέντε αμυντικούς, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποίησε τον Παουλίνιο σαν δεξί μπακ ώστε να έχει ένα ακραίο αμυντικό επιθετικότερο – ο Μπακάκης αγωνίστηκε δίπλα στον Οικονόμου και στον Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας.

Τα άλλαξε όλα μετά από είκοσι λεπτά μεταβάλλοντας το 5-3-2 σε κάτι σαν 4-4-2, αλλά η ΑΕΚ δεν έπαιξε θεαματικότερα. Τα πόδια των παικτών της δεν λύθηκαν ούτε μετά το 2-0. Οταν μάλιστα βγήκε τραυματίας ο Γαλανόπουλος η Ενωση έχασε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής: ο Καρέρα κέρδισε το δεύτερο παιχνίδι του, αλλά η ΑΕΚ σφυρίχτηκε από το απαιτητικό κοινό της.

Σκάκι

Εντελώς διαφορετική εικόνα είχε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και στον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο. Σε αυτό οι δυο Γιώργηδες των πάγκων (ο Γιώργος Δώνης και ο Γιώργος Σίμος) έπαιξαν σκάκι. Ο Σίμος δεν είχε τον Σεμέντο, τον Ναμπί και τον Μεγιάδο και προτίμησε να χρησιμοποιήσει ως «δεκάρι» τον Τσιλιανίδη, που στο σχήμα του παίζει συνήθως ως δεξί εξτρέμ. Ο Δώνης έχασε τον Πούγγουρα που τραυματίστηκε στο ζέσταμα και χρησιμοποίησε για δεύτερο ματς ως βασικό τον Νούνες. Ο ΟΦΗ έφτασε πιο κοντά στη νίκη καθώς προηγήθηκε με 1-0 στο 67΄με ένα γκολ του Φιγκεϊρέδο και βρέθηκε με παίκτη παραπάνω στο 69΄μετά την αποβολή του Σένκεφελντ.

Ο Δώνης χρησιμοποίησε ως στόπερ τον Ινσούα, έριξε στο ματς τον Ζαχίντ και τον Χατζηθεοδωρίδη, η πειραματική άμυνα του ΠΑΟ άντεξε, η ομάδα κέρδισε μέτρα και με το καθιερωμένο πλέον πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ο Μακέδα ισοφάρισε: είναι το τέταρτο σερί ματς που ο ΠΑΟ κερδίζει πέναλτι! Οι οπαδοί του ΟΦΗ τα είχαν και με τον διαιτητή Ευαγγέλου και με τους επόπτες στο τέλος διότι στο πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκε ως οφσάιντ ένα γκολ του Φιγκεϊρέδο. Αλλά το ελληνικό ελλαττωματικό VAR ως γνωστόν δεν έχει ψηφιακές γραμμές – οπότε ο καθένας παίρνει όποια απόφαση του αρέσει! Πιο θεαματικές οι δηλώσεις των δυο προπονητών μετά το ματς.

Ο Δώνης ζήτησε πάλι μεταγραφές και ο Σίμος θυμήθηκε ότι είχε τον Δώνη προπονητή και του έμπλεξε το εγκώμιο! «Σέβομαι πολύ τον Γιώργο Δώνη, είχα την τιμή να τον έχω και προπονητή. Εχει ανοίξει δρόμους για τους έλληνες προπονητές και θα κάνει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον» είπε. Το επισημαίνω γιατί όλα αυτά δεν τα ακούς συχνά.

Εχασαν

Η βραδιά είχε δυο ακόμα παιχνίδια που έληξαν ισόπαλα. Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα και ο Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έχει μια δικαιολογία: δυο βαριές ήττες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ κατέστρεψαν την ψυχολογία της. Η Ξάνθη που άλλαξε και προπονητή παραμένει μια κουραστική ομάδα: ο Παράσχος θέλει μεταγραφές, το είπε και χθες. Ισοπαλία με γκολ είχαμε και στο Περιστέρι: ο Ατρόμητος πρόλαβε και ισοφάρισε τη Λαμία με ένα γκολ του Βέλλιου στο 86΄. Εύκολα μπορεί να πεις ότι όλοι έχασαν βαθμούς.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024