Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατομπεδισμοί

Εκατομπεδισμοί

Τα ονόματα μπορεί να αλλάζουν και οι «Φαλμεράιερ» να μεταμφιέζονται σε «Ρουκχούιζεν» αλλά οι μεταμφιέσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα επίθεση του πανγερμανισμού

Και εκεί που με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπαμε «δόξα σοι ο Θεός», ησυχάσαμε με τα Ονόματα (Άνω Κάτω Πάνω Δεξιά Αριστερά Μακεδονία, Βαρδαρία, Δαρδανία, κτλ), πάλι «Παναγιά βοήθα»: νεαρός αρχαιολόγος του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης υποστηρίζει πως ο Παρθενών, αυτό που ξέρουμε εμείς σαν Παρθενώνα, δεν λεγόταν «Παρθενών» αλλά «Εκατόμπεδο» – Παρθενών, λέει, ήταν για τους Αρχαίους αυτό που οι Νέοι αποκαλούν «Ερεχθείο».

Να είναι άραγε πράκτωρ του Βρετανικού Μουσείου ο κ. Γιάνικ Φαν Ρουκχούιζεν; Γιατί τι θα λέει η/ο εκάστοτε υπουργός Πολιτισμού, με πάθος Μελίνας Μερκούρη; «Θέλουμε εδώ και τώρα τα Μάρμαρα του Εκατόμπεδου!» – τι όνομα… Θυμίζει έμπεδα τάγματα, γελοίους παλιμπαιδισμούς, αμαρτωλά Βατοπέδια. Και τίνος εκατόμπεδου; Υπήρχαν τόσοι «εκατόμπεδοι ναοί» στην Αρχαία Ελλάδα όσα Μικρά Παρίσια το 1900 στη Νέα Ελλάδα, όσες Μικρές Μόσχες το 1945. Εξευτελίζεται η έννοια, θα αρχίσουν και τα δικολαβικά: «Μα πριν θέλατε του Παρθενώνα τα μάρμαρα, παλιότερα του Έλγιν -τι θέλετε τέλος πάντων!».

Ή μήπως πρόκειται για πράκτορα που προετοιμάζει το έδαφος για «νέα πρόκληση του Ερντογάν»: «αυτοί δεν ξέρουν τι έχουν πάνω στην Ακρόπολη, ξέρουν πού φθάνει η ΑΟΖ τους;», θα μας γελοιοποιεί στα διεθνή φόρα. Αν θυμηθούμε μάλιστα πως η Ολλανδία είχε παίξει ύποπτο ρόλο και στην περίπτωση του άλλου Ονόματος, αυτού με όμικρον κεφαλαίο, και είχε κηρυχθεί μποϊκοτάζ κατά των προϊόντων της με τις ευλογίες του τότε υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, είναι σχεδόν βέβαιο πως πρόκειται για συνωμοσία κατά του Ελληνισμού.

Τι κάνει ο κ. Δένδιας; Γιατί ολιγωρεί; Σε λίγο θα μας πουν ότι Παρθενών είναι το Φετιχιέ Τζαμί.

Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε. Και αν ακόμη πράγματι οι Αρχαίοι ονομάτιζαν «Παρθενώνα» το Ερεχθείο, αν δεχθούμε ότι το γειτονικό «Εκατόμπεδο», που απέχει μερικά μέτρα, δεν δικαιούται να είναι «Παρθενών» θα είναι η πρώτη παραχώρηση – που θα μας οδηγήσει μετά να δεχθούμε και τον γελοίο ανθελληνικό ισχυρισμό ότι το Καστελόριζο δεν δικαιούται να λέγεται «νησί του Αιγαίου».

Οπότε, επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, θα πουν μετά ότι η σημερινή Ελλάδα, δεν είναι η Αρχαία Ελλάδα και οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμιά σχέση με τους Αρχαίους! Τα ονόματα μπορεί να αλλάζουν και οι «Φαλμεράιερ» να μεταμφιέζονται σε «Ρουκχούιζεν» αλλά οι μεταμφιέσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα επίθεση του πανγερμανισμού -σε συμμαχία με τον πανσλαβισμό, τον παντουρισμό και τον εκ των ουκ άνευ σιωνισμό- κατά του ελληνισμού.

Ο εκατομπεδισμός, δεν θα περάσει!

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024