Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Έστησε» και τον Πανιώνιο (0-2)

«Έστησε» και τον Πανιώνιο (0-2)

Τρίποντο από την σπεσιαλιτέ του Αμπέλ στην πλατεία. Δύο στημένες μπάλες (Ίνγκασον 48΄, Άκπομ 62΄) ανέβασαν στο «50» το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Για γέλια και για κλάματα οι υποδείξεις του Κουμπαράκη!

Τα… συνηθισμένα και στη Νέα Σμύρνη. Άλλωστε οι Αμερικανοί το έχουν ξεκαθαρίσει. Δεν είναι είδηση ότι σκύλος δάγκωσε άνθρωπο, παρά μόνον το αντίθετο. Ούτε η νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη λοιπόν επί του Πανιωνίου (2-0).

Ούτε τα γκολ που –και πάλι- ήρθαν από στημένες μπάλες (Ίνγκασον 48΄, Άκπομ 62΄) για την ομάδα του Αμπέλ. Ούτε η… αβάντα του Στέφανου Κουμπαράκη που στο –δύσκολο πρώτο μέρος- άλλαξε τους κανονισμούς των φάουλ προς τέρψη της Εξυγίανσης και του αγαπημένου της τέκνου. Καμία είδηση στην πλατεία…

Και κατ επέκταση καμία είδηση και στην βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ έπιασε και πάλι στην κορυφή τον Ολυμπιακό και αυτή η συγκατοίκηση που καλά κρατεί εβδομάδες τώρα συνεχίζεται και στους 37 βαθμούς, έπειτα από 15 αγωνιστικές.

Οι Ερυθρόλευκοι την Κυριακή δοκιμάζονται στον Βόλο (17.15), στο.. άντρο του δημάρχου Αχιλλέα. Ο Δικέφαλος –που έφτασε στα 50 αήττητα ματς στο πρωτάθλημα- υποδέχεται την Δευτέρα (18.00) τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Και το… πινγκ πονγκ του τίτλου συνεχίζεται από τις δύο ομάδες που έχοντας κατοχυρώσει διψήφια βαθμολογική διαφορά από όλους τους άλλους συνεχίζουν απτόητες.

Τι συνέβη λοιπόν στην πλατεία; Ένα πολύ ενδιαφέρον πρώτο ημίχρονο με τον Πανιώνιο να παλεύει όσο μπορεί απέναντι στους νταμπλούχους, αλλά να νιώθει αυτή την ακαταμάχητη δύναμη της… κανονικότητας στο κεφάλι του. Μαρς πάτημα του Γιαννούλη στον Μασούρα, για κόκκινη. Ούτε κάρτα από τον Κουμπαράκη (20΄).

Επίδειξη ικανοτήτων στο ράγκμπι από τον –συνήθη ύποπτο- Μάτος σε βάρος του Παπανικολάου σε φάση-γκολ για τους Νεοσμυρνιώτες. Πάλι τα ίδια από τον Κουμπαράκη που μπορεί με την διαιτησία να απέδειξε πως σχέση δεν έχει, αλλά τουλάχιστον ήταν συνεπής ο άνθρωπος. Όπως φυσικά και η παρεούλα στο VAR. Έβγαλε και ο Ζίφκοβιτς ένα… άβγαλτο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος στην εκτέλεση φάουλ του Αραμπούλι.

Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ έδειχνε… χαμένος στη μετάφραση. Δίχως πολύ κέφι είναι η αλήθεια. Και ουσιαστικά σε έναν ρόλο περισσότερο παθητικό από τον συνηθισμένο. Ουσιαστικά ένα σουτ του Άκπομ (18΄) και ένα ακόμη του Ντόουγκλας (41΄) ήταν όλη και όλη η επιθετική παραγωγή του πρώτου μέρους για την ομάδα του Αμπέλ που προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα. Από το 4-2-3-1 που επέλεξε με Μάτος, Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλη στην άμυνα. Ντόουγκλας και Μίσιτς στον άξονα. Λημνιό, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ μέσο-επιθετικά. Και τον Άκπομ στην κορυφή.

Έκανε όμως ο Πορτογάλος την σωστή αλλαγή στην ανάπαυλα. Πέρασε τον Βιεϊρίνια αντί του τραυματία Ελ Καντουρί. Και ο αρχηγός ουσιαστικά άλλαξε την εικόνα. Με τα «στημένα» που ήδη αναφέραμε. Και «έστησε» τον Πανιώνιο στον τοίχο. Στο 48’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε κόρνερ, με τον Μάτος να παίρνει την κεφαλιά αρχικά και τον Άκπομ στη συνέχεια να στρώνει στον Ίνγκασον ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή τελείωσε ιδανικά τη φάση και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα ο Μαλέρμπ ήταν σε ετοιμότητα και με εντυπωσιακό τρόπο έβγαλε το σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή.

Η ομάδα του Φερέιρα που είχε εντελώς διαφορετική εικόνα στο ξεκίνημα της επανάληψης και ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, έφτασε στο 53’ εκ νέου κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Ντόουγκλας στην κίνηση μετά την εξαιρετική συρτή μπαλιά του Γιαννούλη, έφυγε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Μαλέρμπ. Τελικά η… δουλειά τελείωσε στο 62΄. Σε μια φάση… καρμπόν με το πρώτο τέρμα. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε και πάλι το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε από τον Μπίσεσβαρ στον Κρέσπο που ήταν αμαρκάριστος και εκείνος με το κεφάλι γύρισε στον Άκπομ που από το δεύτερο δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στην εστία του «ιστορικού» για το 2-0.

Το «κλειδί»: Τα είπαμε ήδη. Η τρομερή ικανότητα του ΠΑΟΚ στις «στημένες μπάλες». Αυτές ήταν που έκαναν την περισσότερη δουλειά. Αυτές καθάρισαν και για το τρίποντο. Όπως συνήθως δηλαδή για την φετινή αγωνιστική εκδοχή του δικεφάλου.

Το «δεκάρι»: Ασίστ και γκολ από τον Τσούμπα Άκπομ. Λογικά ο τίτλος του ανήκει. Από την άλλη; Αν δεν περνούσε ο Βιεϊρίνια στο ματς οι περισσότεροι μπορεί να υποψιαζόμαστε τι θα ακολουθούσε, κανείς όμως δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά.

Γιατί κόουτς: Γιατί όχι; Όταν έχεις την άνεση να φέρνεις από τον πάγκο τον Βιεϊρίνια, τον Μαουρίσιο και τον Πέλκα τότε πολύ λογικά μπορείς να ποντάρεις και στο second unit σου. Όπως και συνέβη δηλαδή απόψε

Στον πάγκο: Ένας ακόμη ρέφερι της Εξυγίανσης. Σε μια ιστορία που έχει καταντήσει κουραστική. Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να ήταν με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο από το 20΄αν ο Γιαννούλης έβλεπε όπως έπρεπε την κόκκινη κάρτα. Ο Ιντέγιε στο ΟΑΚΑ πάτησε κατά λάθος τον Μάνταλο και όχι μόνο πήγε στα αποδυτήρια αλλά τιμωρήθηκε και με δύο αγωνιστικές. Για τον παίκτη του ΠΑΟΚ ήταν απλά… Πέμπτη.

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ. Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Οικονομίδης, Τσιλούλης (82’ Δούμτσιος), Μασούρας, Παπανικολάου (68’ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντάγκλας, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ (73’ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί (46’ Βιεϊρίνια), Λημνιός (81’ Πέλκας), Άκπομ.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024