«Θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, θα δημιουργήσει προηγούμενο» προσθέτει ο Γ. Μαντέλας. «Αν χαραχθεί ΑΟΖ με την Ιταλία θα είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση» τονίζει

Τη γεωπολιτική «σκακιέρα» της ανατολικής Μεσογείου αναλύει ο διευθυντής της εφημερίδα «Τα Νέα», Γιώργος Μαντέλας, μιλώντας στο δελτίο του One Channel.

Για την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σε βάρος της Τουρκίας, επισημαίνει ότι «πλέον ακούμε ανακοίνωση του State Department και δεν δίνουμε σημασία, γιατί ξέρουμε ότι μπορεί να μην ισχύει, εάν δεν αρέσει στον πρόεδρο Τραμπ, η εκάστοτε απόφαση. Αυτό έγινε και με το ψήφισμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Άρα, οι σκληρές ανακοινώσεις Πενταγώνου και State Department δεν έχουμε μεγάλη αξία, από τη στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ θεωρεί τον Ερντογάν φίλο του και βασικό του σύμμαχο στην περιοχή».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική έκανε κάποιες κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα που τις βγαίνουν το τελευταίο διάστημα. Το γεγονός ότι θα γίνει το πρώτο βήμα για χάραξη ΑΟΖ Ελλάδας – Ιταλίας είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση γιατί θα είναι η πρώτη φορά, εφόσον γίνει, που η Ελλάδα θα ανακηρύξει ΑΟΖ και μάλιστα με γειτονική της χώρα».

«Θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, θα δημιουργήσει προηγούμενο» προσθέτει ο Γ. Μαντέλας. «Αν χαραχθεί ΑΟΖ με την Ιταλία θα είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση» τονίζει.

Ως εκ τούτου, προσθέτει πως η Ιταλία παίζει κρίσιμο ρόλο στη Λιβύη.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr