Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Μαντέλας στο One Channel: Η Ελλάδα να διεθνοποιεί κάθε πρόβλημά της με την Τουρκία

Γ. Μαντέλας στο One Channel: Η Ελλάδα να διεθνοποιεί κάθε πρόβλημά της με την Τουρκία

Ο κ. Μαντέλας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ρόλο και λόγο στην Λιβύη. «Θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει παρουσία στη Λιβύη. Γιατί δεν έγινε είναι ένα θέμα προς διερεύνηση» υπογραμμίζει

«Το ότι οι Τούρκοι προαναγγέλλουν γεωτρήσεις δεν σημαίνει ότι τις πραγματοποιούν κιόλας» σημειώνει ο Γιώργος Μαντέλας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του One Channel ο διευθυντής στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει πως «ύστερα από μια έξυπνη κίνηση της Λευκωσίας με την οποία θα διώκονταν με διεθνή εντάλματα τα ξένα πληρώματα στα τουρκικά σκάφη, αποχώρησαν τα εξειδικευμένα πληρώματα. Έμειναν τα σκάφη, χωρίς όμως την τεχνογνωσία. Νομίζω πως το θέμα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα για τους Τούρκους, παρά ουσιαστικό».

«Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα εάν κάποιο τουρκικό σκάφος εγκατασταθεί κοντά στη νότια Κρήτη» διερωτάται ο ίδιος.

«Η Ελλάδα οφείλει να διεθνοποιεί κάθε πρόβλημα της με την Τουρκία. Η διπλωματική οδός είναι η λύση. Να προλαβαίνει την Τουρκία παντού. Στον ΟΗΕ ή οπουδήποτε» τονίζει.

Το τουρκολιβυκό σύμφωνο

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσα» την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του λιβυκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνει πως «δεν είναι ξεκάθαρο εάν η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης χρειάζεται την έγκριση ή όχι της λιβυκής εθνοσυνέλευσης».

Ακόμα, υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ρόλο και λόγο στην Λιβύη. «Θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει παρουσία στη Λιβύη. Γιατί δεν έγινε είναι ένα θέμα προς διερεύνηση» υπογραμμίζει.

Για την Αίγυπτο, σημειώνει ότι «δεν θέλει να κηρύξει ΑΟΖ ούτε με την Ελλάδα ούτε με την Τουρκία, γιατί δεν έχει να κερδίσει κάτι επιπλέον. Συνεπώς μόνο χαμένοι θα βγει είτε επιλέξει τους Έλληνες είτε τους Τούρκους».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024