Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Μαντέλας στο One Channel: Κλειδί στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας η βάση στο Ιντσιρλίκ

Γ. Μαντέλας στο One Channel: Κλειδί στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας η βάση στο Ιντσιρλίκ

Τις εξελίξεις στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με φόντο τις απειλές του Ερντογάν προς τις ΗΠΑ ότι θα κλείσει την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ, και τον αντίκτυπο μιας τέτοιας κίνησης στην Ελλάδα, σχολιάζει ο διευθυντής στην εφημερίδα «Τα Νέα», Γιώργος Μαντέλας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του One Channel

Τις εξελίξεις στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με φόντο τις απειλές του Ερντογάν προς τις ΗΠΑ ότι θα κλείσει την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ, και τον αντίκτυπο μιας τέτοιας κίνησης στην Ελλάδα, σχολιάζει ο διευθυντής στην εφημερίδα «Τα Νέα», Γιώργος Μαντέλας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του One Channel.

«Μας αφορά το θέμα. Εάν η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της προς τις ΗΠΑ και κατά κάποιο τρόπο αποσύρει τις βάσεις του Ιντσρλίκ ή επιδιώξει να απωθήσει τους Αμερικανούς από εκεί, τότε ίσως καταστεί πραγματικά επικίνδυνη για την Ελλάδα. Γιατί τότε ίσως αποσταθεροποιηθεί πραγματικά το καθεστώς Ερντογάν περισσότερο από κάθε φορά. Η βάση του Ιντσιρλίκ προσφέρει ένα ασφαλές μαξιλάρι στην Τουρκία. Είναι το κλειδί όλων των εξελίξεων. Εάν δεν υπάρχει αυτό, δεν συντρέχει λόγος να υπάρχει «ομπρέλα» προστασίας προς την Άγκυρα. Αν βρεθεί σε δύσκολη θέση εσωτερικά, μπορεί να πραγματοποιήσει την απειλή του ο Ερντογάν. Και εφόσον δεχθεί μεγάλη πίεση, τότε μπορεί να είναι πραγματικά απρόβλεπτος ο Τούρκος πρέοδρος» εξηγεί.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι οι ΗΠΑ «εξετάζουν ήδη εναλλακτικές λύσεις. Είναι ένα μεγάλο κράτος το οποίο δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται».

Η Γενοκτονία των Αρμενίων

Σχετικά με την άρνηση της διοίκησης Τραμπ να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, κάτι το οποίο έκαναν Γερουσία και Βουλή των αντιπροσώπων, ο Γιώργος Μαντέλας επισημαίνει ότι «στην Ουάσιγκτον υπάρχουν περισσότερα του ενός κέντρα εξουσίας. Λευκός Οίκος και «βαθύ» κράτος. Από τη στιγμή που State Department και Πεντάγωνο αποφάσισαν ότι η επόμενη μέρα τους στην περιοχή της αν. Μεσογείου θα περάσει από διαφορετικούς διαύλους, στην περίπτωση που δεν υπάρχει το Ιντσιρλίκ, όσο ο πρόεδρος Τραμπ επιμένει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Αρμενίων, οι σχέσεις με την Τουρκία θα διαταραχθούν».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024