Ελαστικές μπάλες και όχι πλαστικές σφαίρες επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ. σε επίσημη ανακοίνωσή της απαντώντας στις αναφορές για τραυματισμό μιας γυναίκας με πλαστική σφαίρα, η οποία και συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής τριπλής επιχειρήσεις εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι.

Ελαστικές μπάλες και όχι πλαστικές σφαίρες επικαλείται ότι χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., απαντώντας στις αναφορές για τραυματισμό μιας γυναίκας με πλαστική σφαίρα, η οποία και συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής τριπλής επιχείρησης εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι.

Σε μια προκλητική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή την είδηση ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα, ενώ περιγράφει τη συσκευή που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τονίζοντας ότι έγινε και περιορισμένη χρήση της.

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου 15 μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τονίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ έκανε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού «λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων».

Για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr