Η ακαδημία μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης εξανάγκαζε τους νεαρούς - και πολλές φορές ανήλικες - σπουδαστές της να καπνίζουν, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για σωματική βία.

Οι μαθητές στην υψηλού επιπέδου ακαδημία μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης ενθαρρύνονταν να καπνίζουν και να ελέγχουν το βάρος τους, αποφάνθηκε έρευνα την οποία επικαλείται στην ιστοσελίδα του το BBC.

Το σκάνδαλο έγινε πρωτοσέλιδο τον Απρίλιο όταν η αυστριακή εφημερίδα Falter δημοσίευσε μια έρευνα, η οποία υποστήριζε ότι κάποιοι νεαροί χορευτές ήταν σωματικά καταβεβλημένοι και είχαν γρατζουνιές, ενώ άλλοι δέχονταν υποτιμητικά σχόλια για το σώμα τους.

Τα βασανιστήρια στους χορευτές

Ειδική επιτροπή ερευνά τις καταγγελίες ότι η ακαδημία έθετε σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών της.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι οι νεαροί χορευτές εκτίθεντο σε μια σκληρή ρουτίνα προπόνησης, εκπαίδευσης και παραστάσεων.

Η επικεφαλής της Επιτροπής Σουζάν Ρέιντλ-Κράουσκοπφ δήλωσε ότι οι δάσκαλοι τούς φώναζαν με το μικρό τους όνομα και με το… νούμερο των ρούχων τους.

«Είναι σαφές ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν προστατεύονται επαρκώς από τις διακρίσεις, την παραμέληση και τις αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία τους», αναφέρει η έκθεση.

Προσθέτει ακόμη ότι ο φόρτος από την εκγύμναση των χορευτών ήταν ανεξέλεγκτος και «έθετε σε κίνδυνο την φυσική τους κατάσταση».

Τι απαντά η Κρατική όπερα της Βιέννης

Απαντώντας, η Κρατική Όπερα της Βιέννης διευκρίνισε ότι έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των παραστάσεων των μαθητών και ότι θα μελετήσει την έκθεση προτού δώσει την πλήρη απάντησή της.

Η ακαδημία, η οποία συστάθηκε το 1771, είναι μια από τις σημαντικότερες σχολές μπαλέτου της Ευρώπης.

Πολλοί από τους αποφοίτους της ανήκουν σήμερα σε οργανισμούς όπως το London’s Royal ballet και το New York’s American Ballet Theatre.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ζήτησε την επείγουσα λήψη μέτρων για την επίλυση του ζητήματος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr