Euroleague: «Ο Ράις έκανε καθαρό φάουλ στον Ντε Κολό»
Η Euroleague παραδέχτηκε με ανακοίνωση της ότι ο Ταϊρίς Ράις έκανε καθαρό φάουλ στον Νάντο Ντε Κολό στην τελευταία φάση στο Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε, και πως λανθασμένα δεν σφυρίχτηκε.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια μεγάλη νίκη στο άδειο ΟΑΚΑ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε με 81-78 και παρέμεινε σε τροχιά τετράδας.
Οι Τούρκοι όμως έχουν έντονα παράπονα για την τελευταία φάση του παιχνιδιού, όπου ο Νάντο Ντε Κολό εκτέλεσε για τρεις.
Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της Φενέρ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Ταϊρίς Ράις στον Γάλλο, με το ριπλέι της φάσης να δείχνει ότι ο γκαρντ του τριφυλλιού έχει κάνει φάουλ.
Η Euroleague μάλιστα με χαρακτηριστική ανακοίνωση πήρε θέση επί του θέματος και παραδέχτηκε ότι κακώς δεν σφυρίχτηκε φάουλ του Ράις πάνω στον Νάντο Ντε Κολό στην τελευταία φάση του αγώνα που ουσιαστικά έκρινε τον νικητή.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η Euroleague:
«Στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 3.3 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Νάντο Ντε Κολό είχε την μπάλα, ντρίπλαρε προς το τρίποντο και με 0.4 για το τέλος επιχείρησε τρίποντο. Την ώρα που σούταρε ο Ταϊρίς Ράις έκανε αντικανονική επαφή με το δεξί του χέρι στον δεξιό καρπό του Ντε Κολό. Λανθασμένα δεν σφυρίχτηκε φάουλ που θα είχε ως αποτέλεσμα τρεις βολές του Νάντο Ντε Κολό».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.