Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ... βγήκε στο βουνό: Επίθεση κατά μέτωπο, με αντιδεξιά όπλα για να βγάλει το κόμμα από τον λήθαργο

Ο ΣΥΡΙΖΑ… βγήκε στο βουνό: Επίθεση κατά μέτωπο, με αντιδεξιά όπλα για να βγάλει το κόμμα από τον λήθαργο

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση έχει... μαζέψει το χαρτί και φαίνεται πως έχει πάρει όλη την ατζέντα πάνω της, κυρίως σε οικονομία και εξωτερική πολιτική, η αξιωματική αντιπολίτευση ψάχνει χαραμάδες περάσματος στην κοινωνία και στο ακροατήριο της

Πολιτική εργαλειοποίηση του “ότι πετάει” εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ που ανεβάζει τους τόνους του αντιπολιτευτικού λόγου εκμεταλλευόμενος όλο το φάσμα της επικαιρότητας, σε μία προσπάθεια να ξυπνήσει από το λήθαργο και να βγει στην αντεπίθεση.

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση έχει… μαζέψει το χαρτί και φαίνεται πως έχει πάρει όλη την ατζέντα πάνω της, κυρίως σε οικονομία και εξωτερική πολιτική, η αξιωματική αντιπολίτευση ψάχνει χαραμάδες περάσματος στην κοινωνία και στο ακροατήριο της.

Πεδίο μάχης η Βουλή, στην οποία έχει επιστρατεύσει όλους τους πιστούς “στρατιώτες”, ο καθένας έκαστος στο είδος του,  βάζοντας στη φαρέτρα το αψύ ύφος του Παύλου Πολάκη, την πληθωρική παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου, την κάλμα τοποθέτηση της Εφης Αχτσιόγλου, μέχρι και τις ειρωνικές, χιουμοριστικές ατάκες του Ευκλείδη Τσακαλώτου.  Βολές και από την έδρα τους, την Κουμουνδούρου, με τις ανακοινώσεις, κυρίως, του Αλέξη Χαρίτση να δίνουν τη γραμμή της αντιπολιτευτικής ατζέντας.

Με αιχμή να ξυπνήσει τα αντιδεξιά ένστικτα  ενός σημαντικού, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακροατηρίου διατηρεί στην επιφάνεια θέματα σχετικά με την αστυνομία, αναμεταδίδοντας ειδήσεις ή καταγγελίες περί αστυνομικής ασυδοσίας  στις επιχειρήσεις, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να θυμίζει συνεχώς πως η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας διακατέχεται από νεοφιλελευθερη ιδεοληψία. Χρησιμοποιεί όμως  και άλλα μέσα. Στοχοποιεί την “αριστεία”, επιστρατεύοντας την ειρωνεία, κάνοντας, παράλληλα, και τον “ντετέκτιβ” βιογραφικών σημειωμάτων σε κυβερνητικά στελέχη, ενώ δεν άφησε στην άκρη ούτε την εξωτερική πολιτική, ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς.


«Χτύπησαν» τον Στεφανή

Ενδεικτικό παράδειγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε την Τρίτη  επικοινωνιακά αρκετά στην υπόθεση με τα πτυχία του πρώην Α/ΓΕΣ και νυν υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, που ανέλαβε και την πρόσφατα θεσμοθετημένη θέση του εθνικού συντονιστή για το προσφυγικό. Όμως, θα έλεγε κάποιος ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μάλλον επιδεικνύει εδώ «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Και αυτό γιατί επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίστηκαν το ίδιο αρνητικά τα προσόντα του κ. Στεφανή. Αντίθετα επί κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα η καριέρα του συνέχισε να είναι ανοδική, καθώς το 2016 έγινε διοικητής του Γ΄ΣΣ και το 2017 Α/ΓΕΣ, θέση που διατήρησε μέχρι την αποστρατεία του το 2019. Επιπλέον, υποθέτουμε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλλον θυμάται ότι η ενεργός ανάμειξη του στρατού και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν το προσφυγικό επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία και του Πάνου Καμμένου στο αρμόδιο υπουργείο ξεκίνησαν.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι η οικονομική πολιτική, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για υπερφορολόγηση, αν και επί της διακυβέρνησης Τσίπρα η επιβολή φόρων είχαν χτυπήσει ρεκόρ.  Σύμφωνα με τα στοιχεια, η συμμετοχή των μισθωτών στο φόρο με ποσοστό 42% το 2018 (για εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2018) αποτελεί ρεκόρ όλης της μνημονιακής περιόδου, ενώ η διαμόρφωση των  αντικοινωνικών και αντιλαϊκών έμμεσων φόρων στα 27 δισ. ευρώ το 2017, 27,5 δις. το 2018 και 27,9 δις. το 2019 (εκτίμηση) απλώς ισοφάρισε το αντίστοιχο επίπεδο όλης της μνημονιακής περιόδου (2010-2018).

Ανακοινώσεις για ένα ανύπαρκτο θέμα

Από τη… μύγα ξύγκι προσπαθεί να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνοντας ψηλά ένα ανύπαρκτο πολιτικό θέμα, όπου παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης, τη δημοσίευση των πτυχίων  και την τοποθέτηση του ίδιου του Αλκιβιάδη Στεφανή, από την Κουμουνδούρου συνεχίζουν να επιτίθενται, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για Αρχηγό του ΓΕΣ.

“Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για Αρχηγό του ΓΕΣ. Με τα ίδια πτυχία”, απαντούν πηγές της κυβέρνησης σε διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου προσθέτουν “. Τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονοτητα των υπουργών του κ. Τσίπρα.

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο”.

«Η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε”, ανέφερε η διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανέφερε, επίσης, ότι “ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά”. Επεσημαίνει δε πως ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι «από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα προκύπτει τελικά πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science».

Μουζάλας: «Θυμίζετε ΕΡΕ» – Βαρβιτσιώτης: Πολεμούσατε την παραμονή μας στην ΕΕ

Η φράση του πρώην υπουργού Γιάννη Μουζάλα ότι «η κυβέρνηση προχωράει σε Λέβιθα και ξερονήσια» και η δήλωσή του ότι η ΝΔ «έχει γίνει ΕΡΕ του ΄65 και πάει ολοταχώς για Συναγερμό» προκάλεσε αντιπαράθεση στη Βουλή.

«Η ΝΔ είναι η φιλελεύθερη παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη και υπερασπίστηκε με πολιτικό θάρρος και πολιτικό κόστος, τη στιγμή που όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερή ψυχή σας πολεμούσε την ευρωπαϊκή επιτροπή, την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του στο προσφυγικό.

«Στο προσφυγικό, κάθε μήνα κάνετε και ένα ταρατζούμ απίστευτο. Τηλεοράσεις, κανάλια, δηλώσεις, λέτε ψέματα στους Έλληνες. Προτείνετε μέτρα στα οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για τη βαρβαρότητα από την οποία διακατέχονται, αν δεν ήταν μη εφαρμόσιμα και αναποτελεσματικά», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Μας λέτε για αποσυμφόρηση. Αστειεύεστε βέβαια. Παραλάβατε 5.200 και είναι 18.000 στη Μυτιλήνη. Παραλάβατε 3.000 στη Σάμο και είναι 7.000. Παραλάβατε 1.500 στη Χίο και είναι 6.000. Ποια αποσυμφόρηση» διερωτήθηκε ο κ. Μουζάλας.

Τα στοιχήματα, το επίδομα ρεμπέτικου, η Γιόχανσον και ο χαλκάς στη μύτη του Πολάκη

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δηλώνει έτοιμος να βάλει σκουλαρίκι στην μύτη, αφού   δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση πετύχει τους στόχους που θέτει ο προϋπολογισμός θα περάσει χαλκά.

Απαντώντας ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρος Σκυλακάκης υποστήριξε ότι όχι μόνο θα επιτευχθούν τα στοιχήματα του οικονομικού επιτελείου για την ανάπτυξη και την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και ότι “ο Παύλος Πολάκης θα γίνει πιο μοδάτος». Στη  χθεσινή συνεδρίαση, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θύμισε παλαιότερη ατάκα του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου που είχε πει ότι “ο κ. Μητσοτάκης θέλει πρωτογενή πλεονάσματα κάτω του 2% και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον”.

“Κάποτε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για την Γιόχανσον. Σήμερα ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε σε αγιοβασιλιάτικα δώρα. Λοιπόν, σας λεω ότι και το ραντεβού σχεδόν πραγματοποιήθηκε και πως ότι υποσχεθήκαμε το κάναμε μέχρι κεραίας”, είπε και πρόσθεσε “υποσχεθήκαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ και το κάναμε, μείωση της τιμής των φαρμάκων, καθολική απαγόρευση του καπνίσματος.

Σήμερα η χώρα δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια και δείχνει ότι η εμπιστοσύνη δεν είναι μόνο απο την κοινωνία αλλά και απο τις αγορές. Εμείς δεν χρειάζεται να αναπληρώσουμε την αξιοπιστία με υπερπλεονάσματα”.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρήκε ακόμα ένα ευφάνταστο τρόπο να επιτεθεί στην κυβέρνηση περί ελλιπούς κοινωνικής πολιτικής, συστήνοντάς της να θεσπίσει «επίδομα αναβίωσης του ρεμπέτικου».

Αφορμή για το σχόλιο του αυτό αποτέλεσε αποστροφή του Θόδωρου Σκυλακάκη ότι η Ελλάδα σηκώθηκε όρθια λόγω δουλειάς και όχι λόγω επιδομάτων. «Αφού δεν θέλετε επιδόματα σας προτείνω να δημιουργήσετε ένα επίδομα μόνο για την αναβίωση του ρεμπέτικου τραγουδιού. Αφού ο λαϊκός κόσμος και των μεσαίων στρωμάτων δεν θα παίρνει επιδόματα, να μπορεί να τραγουδάει για πικρίες, φαρμάκια και βάσανα. Εκεί θα καταντήσετε και τη μεσαία τάξη και τον κόσμο της εργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος «κλέβοντας» τις εντυπώσεις.


Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

Mια αναφορά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη κατά την συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού για την καταγγελία ότι αστυνομικοί ζήτησαν από 22χρονη φοιτήτρια να κατεβάσει το παντελόνι της στην οδό Πατησίων, προκάλεσε σύγκρουση με την ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης επικαλούμενος την συγκεκριμένη καταγγελία που έχει δει το φως της δημοσιότητας μέσα από ιστοσελίδες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει έναν «ολισθηρό δρόμο» και ότι βάζει στο στόχαστρο την νεολαία, κάτι που συνιστά «αυταρχικό κατήφορο».

Στις επικρίσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος ο οποίος τόνισε ότι ακόμα και αν έχει συμβεί το εν λόγω περιστατικό όπως καταγγέλλει η 22χρονη φοιτήτρια, θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην δημιουργεί εντυπώσεις:

«Γίνεται προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος για στοχοποίηση της νεολαίας. Το περιστατικό που ακούστηκε πριν λίγη ώρα δεν ξέρω αν ευσταθεί. Πάψτε να στοχοποιείτε την ελληνική αστυνομία με fake news. Το να σέβεσαι την νομιμότητα και τη νεολαία και τους νόμους του κράτους δεν είναι παραβατικότητα είναι κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος είπε ότι μετά την παρέμβαση Μπουκώρου ότι «όλα εξετάζονται από την ΕΛΑΣ και να μην χτυπάμε την αστυνομία, η νεολαία θα έχει μεγάλη ανακούφιση που ξέρει ότι πλέον είμαστε στη γη του Κάφκα όπου κάπου κάποτε όλα θα εξεταστούν», ενώ δήλωσε ευθέως ότι «υπάρχει λευκή επιταγή της κυβέρνησης στην αστυνομία ενάντια στην νεολαία μας».

Στη συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Συνήγορο του Πολίτη για τον έλεγχο περιστατικών αστυνομικής βίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προαναγγέλλοντας παράλληλα νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τα των συναθροίσεων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  στη Βουλή τόνισε ότι «δεν θα σταματήσουμε έως ότου καθαρίσουμε τις πόλεις από την εγκληματικότητα», αναφέρθηκε στις «μεμονωμένες περιπτώσεις» περιστατικών με άνδρες των ΜΑΤ που φέρονται βάναυσα κατά πολιτών, λέγοντας ότι δεν έχουν το δικαίωμα να ακυρώνουν το σώμα.

Εάν δεν αντέχουν την πίεση της στιγμής, αν δεν έχουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση, δεν κάνουν γι’ αυτή τη δουλειά, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Καθώς, όπως σημείωσε, οι διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου δεν δίνουν πλήρη απάντηση στην κοινωνία, κλειδί μπορεί να αποτελέσει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Επίθεση για την εξωτερική πολιτική

Δεν παραλείπει να σηκώνει ψηλά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, παρά την κρισιμότητα της περιόδου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και σε υπουργούς.  «Με λύπη και ανησυχία διαπιστώνουμε την αδυναμία της κυβέρνησης να χαράξει μια συνεπή και σταθερή εξωτερική πολιτική, ακόμα και αυτές τις κρίσιμες στιγμές» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία σχολιάζονται δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός απέφυγε να θέσει θέμα κυρώσεων στην Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», ενώ «ο υπουργός Εξωτερικών στις 9/12/2019 μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών δήλωνε, μεταξύ άλλων: ‘Ζήτησα τη ρητή καταδίκη των συγκεκριμένων μνημονίων, τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων αν η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν συμμορφωθούν και βεβαίως τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου’».

Και σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ενημερώνοντας την Βουλή, προέβη στην ακριβώς αντίθετη δήλωση: «’Πέρα από την ξεκάθαρη δήλωση στήριξης της Ελλάδας και την ξεκάθαρη δήλωση ότι αποτελεί παραβίαση του δικαίου της θάλασσας και δεν παράγει αποτελέσματα η συνομολόγηση δύο μνημονίων, κρίναμε ότι δεν θα έπρεπε σε αυτή τη φάση να ζητηθούν από την Ελλάδα άλλες κυρώσεις’. Ο κ. Βαρβιτσιώτης μάλιστα έκανε λόγο για ‘στρατηγική απόφαση’ και ότι θα ζητηθούν κυρώσεις ‘εν ευθέτω χρόνω κι αν υπάρξει κλιμάκωση των προκλήσεων από την Τουρκία, διότι αυτή τη στιγμή, πέρα από τη διαρκή εκστόμιση απειλών, δεν έχουμε παραβίαση της δικιάς μας ΑΟΖ από τουρκικές ενέργειες’».

«Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: τα ελληνοτουρκικά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζονται με αλλεπάλληλες παλινωδίες από την κυβέρνηση. Η κατάσταση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πιο σοβαρή απ’ ό,τι φοβόμασταν. Είναι άμεση ανάγκη να ξαναβρεί πυξίδα η εξωτερική μας πολιτική», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ>

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024