Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουκάκι : Καταληψίες κατά αστυνομικών - «Παίζετε με μας που δεν έχουμε να φάμε;»

Κουκάκι : Καταληψίες κατά αστυνομικών – «Παίζετε με μας που δεν έχουμε να φάμε;»

Νέοβίντεο από την επεισοδιακή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι είδε το φως της δημοσιότητας.

Νέο βίντεο από την επεισοδιακή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι είδε το φως της δημοσιότητας.

Στα πλάνα, τα οποία παρουσιάστηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αστυνομικοί εμφανίζονται να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης στην επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου 45, στο Κουκάκι.

Την ίδια ώρα, ένας αστυνομικός με τροχό επιχειρεί να κόψει το λουκέτο και την αλυσίδα, στην είσοδο του κτιρίου.

Από το παράθυρο, άνθρωποι πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς, ενώ ένας εξ’ αυτών ακούγεται να φωνάζει: «Και παίζετε με εμάς;».

«Ε, ρε ξεφτίλες. Ξεφτίλες. Δυο χιλιάρικα στολές να παίρνετε και παίζετε με εμάς που δεν έχουμε να φάμε;» συνεχίζει ο ίδιος.

Ωμή βία

Το βίντεο έρχεται σε συνέχεια των εικόνων στις οποίες διακρίνονται πατέρας και γιος, στην ταράτσα του σπιτιού τους, καθισμένοι στο έδαφος με χειροπέδες στα χέρια τους και αστυνομικούς πάνω από τα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με τη σύζυγο και μητέρα των προσαχθέντων, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία και αρχικά δεν είχαν μαζί τους εισαγγελέα για να μπουν στο σπίτι και να ανέβουν στην ταράτσα για να κάνουν έρευνα, εκδοχή την οποία απορρίπτει η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, οργή συνεχίζει να προκαλεί η φωτογραφία-ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από το πρωί, με μια γυναίκα να βρίσκεται σε ταράτσα κτιρίου στο Κουκάκι, δεμένη πισθάγκωνα και με καλυμμένο το πρόσωπο, ενώ γύρω της είναι περίπου επτά αστυνομικοί που μετέχουν στην επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή.

Η ταράτσα δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι υπό κατάληψη κτιρίου ή κάποιου διπλανού, όπως επίσης και αν η γυναίκα που προσήχθη εμπλέκεται στις καταλήψεις ή είναι απλή πολίτης.

Στην φωτογραφία φαίνεται μία ημίγυμνη γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα με κουκούλα στο κεφάλι και ξυπόλυτη, ενώ δίπλα της στέκονται περίπου επτά αστυνομικοί, με την ΕΛ.ΑΣ πάντως να τονίζει πως «δεν υπήρχε γυναικεία παρουσία στην ταράτσα, δεν υπήρξε κουκούλα, δεν ασκήθηκε βία κατά των ήδη δεσμευμένων ατόμων».

«Χωρίς αστυνομική βία η επιχείρηση» λέει ο Χρυσοχοϊδης

Την επέμβαση της αστυνομίας ακολούθησαν καταγγελίες για αστυνομική βία, με την ΕΛ.ΑΣ να δίνει εξηγήσεις και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να διαβεβαιώνει πως η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη παρουσία εισαγγελέα, καθώς και ότι δεν υπήρξε βία.

Σημείωσε, δε, ότι εφόσον υπάρχει καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων, η υπόθεση θα παραπεμφθεί προς διερεύνηση τόσο στον Συνήγορο, όσο και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

«Οι αστυνομικοί, ακόμη και αν κινδυνεύουν οι ζωές τους, οφείλουν να κινούνται σε αυστηρά πλαίσια νομιμότητας, χωρίς ίχνος ανεξέλεγκτης ή μη αναγκαίας βίας» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024