Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ωμή βία από αστυνομικούς στο Κουκάκι: Βίντεο και φωτογραφίες - ντοκουμέντα

Ωμή βία από αστυνομικούς στο Κουκάκι: Βίντεο και φωτογραφίες – ντοκουμέντα

Γυναίκα καταγγέλλει ότι είδε αστυνομικούς να πατάνε το κεφάλι του γιου της ενώ κάτοικος της περιοχής είπε ότι χτύπησαν τον άνδρα και τα παιδιά της.

Λίγες μόνο ώρες από τη στιγμή που ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλούσε στη Βουλή για μεμονωμένα περιστατικά ωμής βίας από αστυνομικούς, και μάλιστα τα καταδίκαζε, έρχονται νέες σοβαρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά αστυνομικών στο Κουκάκι.

Εκεί όπου από το πρωί έγινε τριπλή επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίρια, που όμως, δεν είναι καλή εξέλιξη. Φωτογραφίες και βίντεο που έρχονται στο φως δείχνουν ότι η κατάσταση ξέφυγε χάρη στην απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της ΕΛΑΣ που χρησιμοποίησαν αχρείαστη βία.

Οι καταληψίες πέταξαν πυροσβεστήρες και έπιπλα έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης, αλλά οι καταγγελίες που έρχονται στο φως είναι χειρότερες.

Γυναίκα καταγγέλλει ότι είδε αστυνομικούς να πατάνε το κεφάλι του γιου της ενώ κάτοικος της περιοχής είπε ότι χτύπησαν τον άνδρα και τα παιδιά της. Αλλη καταγγελία αναφέρει ότι αστυνομικοί έβγαλαν όπλο μπροστά σε γυναίκα.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Στο βίντεο – ντοκουμέντο στιγμή από την προσαγωγή πατέρα και γιου, στην ταράτσα του σπιτιού τους, φαίνονται καθισμένοι στο έδαφος, με χειροπέδες στα χέρια τους και αστυνομικούς πάνω από τα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με τη σύζυγο και μητέρα των προσαχθέντων, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία και αρχικά δεν είχαν μαζί τους εισαγγελέα για να μπουν στο σπίτι και να ανέβουν στην ταράτσα για να κάνουν έρευνα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είδαν τους γείτονες να… αντιδρούν στην επιχείρηση και όταν προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν οι γείτονες (πατέρας και γιος), με τη μητέρα να αντιδρά έντονα όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες στα χέρια.

Και όπως λέει η Αστυνομία, όλα έγιναν πάντα με την παρουσία του εισαγγελέα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η γυναίκα που είδε τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον άνδρα και τον γιο της, έκανε λόγο για εμπόλεμη κατάσταση. «Κάποια στιγμή μας χτύπησαν το κουδούνι, κατέβηκε ο σύζυγός μου, ήταν τα ΜΑΤ. Του είπαν να περάσουν μέσα από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό». Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο σύζυγός της ρώτησε τους άνδρες των ΜΑΤ αν είχαν χαρτί εισαγγελέα και όταν του απάντησαν αρνητικά, τους είπε πως αν φέρουν χαρτί εισαγγελέα, θα τους άφηνε να περάσουν.

«Ήμασταν στα παράθυρα και κοιτάζαμε τι γινόταν, κι εμείς και τα παιδιά μας. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα και ανέβηκαν ο άνδρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ήταν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας», συνέχισε την καταγγελία της η γυναίκα, σημειώνοντας πως ρώτησαν ξανά τα ΜΑΤ αν είχαν χαρτί εισαγγελέα. «Σε απάντηση τους πλακώσανε, τους έβαλαν κάτω και τους τρεις, τους δέσανε τα χέρια και τους πλακώσανε στο ξύλο! Εγώ ανέβηκα να δω τι συμβαίνει και με απείλησαν. Μου είπαν φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα! Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατο το κεφάλι του γιου μου».

Ημίγυμνη γυναίκα στην ταράτσα

Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει η παρακάτω φωτογραφία μίας γυναίκας στην ταράτσα του ενός εκ των τριών κτιρίων,  η οποία έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών.

.

Στην φωτογραφία φαίνεται μία ημίγυμνη γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα με κουκούλα στο κεφάλι και ξυπόλυτη, ενώ δίπλα της στέκονται περίπου 7 αστυνομικοί.

Η γυναίκα προσήχθη, όπως φαίνεται με βίαιο τρόπο, μαζί με ακόμη 9 άτομα, από τους οποίους, οι δύο ήταν απλοί πολίτες. Πώς θα μπορέσει να δικαιολογηθεί μια τέτοια πράξη σε βάρος γυναίκας μάλιστα. Να της φορούν κουκούλα και να την έχουν δεμένη πισθάγκωνα;

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024