Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουκάκι : Αντιδράσεις για την ωμή αστυνομική βία – «Όλα έγιναν νόμιμα», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Κουκάκι : Αντιδράσεις για την ωμή αστυνομική βία – «Όλα έγιναν νόμιμα», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Δηλώσεις εκπροσώπου της ελληνικής αστυνομίας..

Ολα έγιναν νόμιμα κατά την ΕΛ.ΑΣ στη σημερινή τριπλή επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι. Αυτό δήλωσε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης  ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Θόδωρος Χρονόπουλος, μετά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και τα οποία δείχνουν την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποίησαν αχρείαστη βία.

Μάλιστα ο κ. Χρονόπουλος επισημαίνει ότι ο πατέρας που προσήχθη επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού, ενώ χαρακτηρίζει «παραπλανητικές» τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν σοτ διαδίκτυο. Συνεχίζει, δε λέγοντας ότι οι καταληψίες είχαν φτιάξει παγίδες με καρφιά.

ΕΛ.ΑΣ: Όλα έγιναν με παρουσία εισαγγελέα

«Όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών», τόνισε μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχτηκαν επίθεση αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο και όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε ένα τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άντρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι πολύ σοβαρά θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση από την ΕΛΑΣ».

Καταγγελία: Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατο το κεφάλι του γιου μου

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα μετά την σοκαριστική καταγγελία που είπε στον Ant1, η γυναίκα που είδε τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον άνδρα και τον γιο της, κάνοντας λόγο για εμπόλεμη κατάσταση.

«Κάποια στιγμή μας χτύπησαν το κουδούνι, κατέβηκε ο σύζυγός μου, ήταν τα ΜΑΤ. Του είπαν να περάσουν μέσα από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό». Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο σύζυγός της ρώτησε τους άνδρες των ΜΑΤ αν είχαν χαρτί εισαγγελέα και όταν του απάντησαν αρνητικά, τους είπε πως αν φέρουν χαρτί εισαγγελέα, θα τους άφηνε να περάσουν.

«Ήμασταν στα παράθυρα και κοιτάζαμε τι γινόταν, κι εμείς και τα παιδιά μας. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα και ανέβηκαν ο άνδρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ήταν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας», συνέχισε την καταγγελία της η γυναίκα, σημειώνοντας πως ρώτησαν ξανά τα ΜΑΤ αν είχαν χαρτί εισαγγελέα. «Σε απάντηση τους πλακώσανε, τους έβαλαν κάτω και τους τρεις, τους δέσανε τα χέρια και τους πλακώσανε στο ξύλο! Εγώ ανέβηκα να δω τι συμβαίνει και με απείλησαν. Μου είπαν φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα! Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατο το κεφάλι του γιου μου», τόνισε η ίδια.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024