Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα σε κλοιό «ψεκασμένων» - Οι θεωρίες συνωμοσίας που μας γυρίζουν πίσω

Η Ελλάδα σε κλοιό «ψεκασμένων» – Οι θεωρίες συνωμοσίας που μας γυρίζουν πίσω

1 στους 3 Ελληνες (35,5%) πιστεύει ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο αλλά μας το κρύβουν. Ακόμη, περίπου 3 στους 10 (29%) εκτιμά ότι μας ψεκάζουν σίγουρα, 23% ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, ενώ 3,2% πιστεύουν στη θεωρία της… επίπεδης Γης.

«H Ελλάδα είναι υπερδύναμη αλλά δεν την αφήνουν οι ξένοι να μεγαλουργήσει».

«Τα 600 δισ. ευρώ του Σώρρα υπάρχουν και είναι γραμμένα στον προϋπολογισμό, αλλά μας το κρύβουν».

«Μας ψεκάζουν με ειδικά χημικά εδώ και χρόνια». «Οι μασόνοι κυβερνούν την Ελλάδα ή η… Λέσχη Μπίλντερμπεργκ».

«Ποιοι έκαψαν την Ελλάδα το 2007 και ποιος θέλησε να σκοτώσει τον Κώστα Καραμανλή;»

Είναι ορισμένες από τις θεωρίες συνωμοσίας που αναπαράγονται τα τελευταία χρόνια και που επανήλθαν στην επικαιρότητα με αφορμή το «μπλόκο» των Καλαματιανών στο 5G επειδή μπορεί να… στειρωθούν.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας να γίνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε όλον τον κόσμο, η Καλαμάτα «πρωτοτύπησε» όταν μια ομάδα πολιτών, με την αγαστή συμπαράσταση της αντιπολίτευσης του δήμου, απαγόρευσαν την πιλοτική εφαρμογή του δικτύου 5G.

Μια τεχνολογία που, εκτός ότι θα προσφέρει υψηλές ταχύτητες στο Ιντερνετ, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τηλεϊατρικής, στην εξέλιξη της βιομηχανίας. Είναι επί της ουσίας ένα βήμα προς την 5η βιομηχανική επανάσταση που συντελείται παγκοσμίως, αλλά που οι θεωρίες συνωμοσίας δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν την εφαρμογή της στην Ελλάδα.

Ο λόγος; Αστήρικτες απόψεις ότι το 5G είναι επικίνδυνο για την υγεία λόγω της ακτινοβολίας που έχει. Η Καλαμάτα, που χρησιμοποιεί κατά κόρον το 4G, φοβάται για την εξέλιξη της τεχνολογίας επειδή κάποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να προκαλέσει ακόμη και… στείρωση.

Κι αν για την περίπτωση αυτή ενδεχομένως θα πρέπει όλοι να περιμένουν τα πορίσματα των ειδικών (αν και το 5G είναι ουσιαστικά ο βασικός λόγος του πολέμου ΗΠΑ και Κίνας) που θα αποφανθούν περί της επίδρασης της ακτινοβολίας, τι μπορεί να πει κανείς για τις άλλες θεωρίες συνωμοσίας που κατατρύχουν την ελληνική φυλή;

Και μάλιστα που έχουν βρει φανατικούς υποστηρικτές οι οποίοι διεκδικούν και την ψήφο μας;

Πρόσφατη έρευνα για το τι πιστεύουν οι Ελληνες «αποκάλυψε» αυτό που όλοι γνωρίζουμε περί των ευκολόπιστων συνωμοσιολόγων.

Για παράδειγμα, 1 στους 3 Ελληνες (35,5%) πιστεύει ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο αλλά μας το κρύβουν. Ακόμη, περίπου 3 στους 10 (29%) εκτιμά ότι μας ψεκάζουν σίγουρα, 23% ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, ενώ 3,2% πιστεύουν στη θεωρία της… επίπεδης Γης.

Οι θεωρίες συνωμοσίας ασφαλώς και δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Αλλωστε στην Αμερική ακόμη πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας ή ότι ο Ελβις Πρίσλεϊ ζει.

Ομως, στην Ελλάδα, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, υπήρξε έξαρση του φαινομένου.

Οι ψεκασμένοι

Οι ψεκασμοί με ειδικό φάρμακο που προκαλεί «ύπνωση» στους πολίτες είναι μια πολιτική και κοινωνική θεωρία πολύ διαδεδομένη. Είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι οι πολίτες δεν επαναστατούν για τα μνημόνια, τους κακούς πολιτικούς, τη Βουλή που οι ίδιοι επιλέγουν, γιατί η Νέα Τάξη Πραγμάτων τους ψεκάζει.

Οπως βαθιά πολιτικό είναι και το «ζήτημα» που προέκυψε πρόσφατα με μια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που «αποκάλυπτε» ότι στον προϋπολογισμό έχουν γραφτεί 740 δισ. ευρώ. Αρα τα 600 δισ. που ισχυρίζεται ο «διωκόμενος» από τους ανθέλληνες Σώρρας είναι πραγματικά.

Βεβαίως, ποιος να εξηγήσει στους «συντρόφους» Ελλανίτες ότι πρόκειται για πλασματικό ποσό και «γυρίσματα» από τα περίφημα ECPs (Euro Commercial Papers) και repos με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα;

Να θυμίσουμε ότι ο Σώρρας είχε γραφεία και οπαδούς ανά την Ελλάδα οι οποίοι πίστευαν αρχικά ότι υπάρχουν 2,8 τρισ. ευρώ από τη διαστημική τεχνολογία που έχει η Ελλάδα, αλλά δεν την αφήνουν να την πουλήσει. Εχει μείνει δε αξέχαστη και η θεωρία των 326 δισ. από το περίφημο καταπίστευμα σε τράπεζα της Ανατολίας.

Και μέσα σε όλα αυτά αξέχαστες είναι οι θεωρίες που κατά καιρούς επανέρχονται στο προσκήνιο. Τις ακούμε σε συζητήσεις, τις διαβάζουμε σε ιστοσελίδες και στα social media.

Πολλοί οπαδοί είναι εξοργισμένοι γιατί Νεοταξικοί δεν αφήνουν την Ελλάδα να απελευθερωθεί από τα δεσμά της, οικονομικά και πολιτικά.

Το χάος των θεωριών συνωμοσίας είναι τέτοιο, που είναι και αδύνατο να βρεθεί άκρη.

Από τον Αριστοτέλη που είναι εξωγήινος μέχρι τους Ελοχίμ και τα Νεφελίμ ή ότι οι Ελληνες κατάγονται από τον αστερισμό του Λαγού ή τον Σείριο όπου είχαν αναπτύξει ανώτερο πολιτισμό και ακόμη επικοινωνούν με σύστημα DOS.

Μήπως ο Ρόσγουελ της Αμερικής δεν ήταν εξωγήινος αλλά Ελληνας, μια και τμήμα από το αεροσκάφος του έγραφε «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ»;

Στα πιο… γήινα; O Οδυσσέας, προτού φτάσει στην Ιθάκη, «ανακάλυψε» την Αμερική πριν από τον Κολόμβο. Ή ότι παντού υπάρχουν Ελληνες. Συμπατριώτες μας έχτισαν το Σινικό Τείχος, Ελληνες βοήθησαν να χτιστούν οι Πυραμίδες και να μεγαλουργήσει ο πολιτισμός των Μάγια;

Και στα πιο καθημερινά και πρόσφατα; Ξεχνάει κανείς ότι τις φωτιές του 2007 που κατέστρεψαν τη χώρα και προκάλεσαν πάνω από 70 νεκρούς τις έβαλαν… μυστικοί πράκτορες. Πιθανότατα Τούρκοι, Κοσοβάροι ή Αμερικανοί για να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή που πήγε κόντρα στην Ουάσιγκτον.

Μέχρι σήμερα μας ταλαιπωρεί και το σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία Καραμανλή ή ακόμη σκεφτόμαστε ότι αρχηγός της 17Ν δεν ήταν ο Γιωτόπουλος και ο Κουφοντίνας αλλά κάποιος πολιτικός ή… συγγραφέας.

Και μια και τα ελληνοτουρκικά είναι σε κρίσιμη φάση, όπως και η έξαρση του Προσφυγικού, η νέα θεωρία είναι ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να εξαφανίσει τον ελληνικό πολιτισμό και τον χριστιανισμό (αν και δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο) και να φέρει το Ισλάμ.

Γι’ αυτό άλλωστε «εξαφανίστηκαν» τα αγγελάκια και οι σταυροί στον χριστουγεννιάτικο στολισμό των δρόμων. Ή γι’ αυτό λαμβάνονται μέτρα για να μην κλαπούν οι φάτνες.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024