Μετά τα drone, η Τουρκία θέλει και νέα ναυτική βάση στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σε ναυτική βάση θα μετατραπεί το παλιό λιμάνι στο κατεχόμενο Μπαγάζι Τρικώμου το οποίο χρησιμοποιούνταν για εμπόριο χαρουπιού, γράφει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς.

Η εφημερίδα επικαλείται αλληλογραφία από τις «τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας» στα κατεχόμενα και την «πρωθυπουργία», σε ερώτηση για το θέμα του «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Η Χαβαντίς είχε εγείρει το θέμα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στις 29 Οκτωβρίου με τίτλο «Στην καρδιά του τουρισμού ναυτική βάση».

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, ο κ. Ακάνσοϊ κατέθεσε σχετική ερώτηση προς το «υπουργείο τουρισμού» και την «πρωθυπουργία» κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες για την χρήση της συγκεκριμένης περιοχής ως βάση και αν θα δημιουργηθεί εκεί αποθήκη πυρομαχικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αποκαλύπτει τη σχετική αλληλογραφία, στην απάντησή του το «υπουργείο τουρισμού και περιβάλλοντος» γράφει ότι δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση επί του θέματος.

Η απάντηση στην ερώτηση του κ. Ακάνσοϊ σημειώνει η εφημερίδα ήρθε από την διοίκηση των «ειρηνευτικών δυνάμεων», του κατοχικού δηλαδή στρατού, προς το γραφείο του «πρωθυπουργού», στην οποία αναφέρεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή «προγραμματίζεται νέο κτίριο αρχηγείο και νέες βάσεις. Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις. Στο υφιστάμενο έργο δεν έχει προγραμματιστεί αποθήκη πυρομαχικών».

Η Χαβαντίς σημειώνει ότι σύμφωνα με το σχέδιο αρχιτεκτονικής ανάπτυξης της περιοχής Αμμοχώστου – Τρικώμου – Άγιου Σέργιου που συζητείται αυτές τις ημέρες στα κατεχόμενα, ο συγκεκριμένος χώρος φαίνεται ως χώρος πρασίνου.

Σημειώνεται επίσης ότι κοντά στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει παραλιακό μέτωπο για το οποίο υπάρχει σχεδιασμός ανέγερσης διόροφων ή τετραόροφων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr